Kvinde mister øjet efter at have kørt bil med solbriller

Udland

02/02/2024

Foto: Screenshot, TikTok / hannaholiver
Foto: Screenshot, TikTok / hannaholiver

Skrevet af Magnus Møller

Ikke desto mindre lader denne unge kvinde sig ikke slå ud.

Stort set alle bilister har kørt med solbriller på et eller andet tidspunkt.

For en ung kvinde fra USA gik det imidlertid helt galt, og hun mener selv, det var hendes solbrillers skyld.

Som Hannah Oliver forklarede i adskillige videoer på hendes TikTok-konto, var hun involveret i en alvorlig bilulykke for to år siden, hvor hun mistede en del af sit syn. Hun bebrejder en solbrille, som hun bar på næsen på tidspunktet for sammenstødet.

"Jeg kørte bare derudad og havde mine solbriller på," rapporterede hun. "Så bremser denne fyr foran mig pludselig op. Jeg prøvede også at bremse, men var ikke hurtig nok, og jeg kørte ind i ham."

Det, der derefter skete, skulle forandre livet for den amerikanske kvinde for altid: "Min airbag udløstes, ramte min dyrebare designer-solbrille, og den knustes i tusind stykker."

Derefter blev alt sort.

Øjet var væk

Da Hannah endelig genfandt bevidsthed og kiggede i bakspejlet, løb det hende koldt ned ad ryggen. Hendes øverste øjenlåg hang ned, og hendes øje var væk.

"Min synsnerve blev skåret over, og min nethinde blev løsrevet," forklarede hun. "Når jeg ser billeder [fra dengang] nu - mit øje så smadret ud. Det så ud som om, det var faldet ned i en affaldskværn."

Desværre kunne intet gøres for at redde hendes øje. Hannah er derfor delvist blind den dag i dag.

Et hårdt slag for den unge kvinde, som dog ikke lader sig slå ud. Tværtimod.

Lancerer eget solbrillefirma

Siden ulykken har hun ikke kun gennemgået seks operationer. Hun er også begyndt at skabe opmærksomhed omkring potentiel fare ved solbriller lavet af plastik, glas eller nylon i trafikken - og har lanceret en passende erstatning!

"Hannahs Blue Eye" er navnet på hendes eget firma, der producerer briller med polykarbonatlinser - "et sikkert og stadig stilfuldt alternativ til konventionelle solbriller," står der på hjemmesiden.

"Vi tilbyder kvalitetslinser, der ikke splintrer ved stød, beskytter dig mod UVA- og UVB-stråler og samtidig sætter en modetrend."

Den unge kvinde lægger ikke alle profitterne i egen lomme: En del af overskuddet doneres til øjenforskning, "i håb om at hjælpe andre, der har mistet deres syn."

Kilde: Tag24