Kvinde kritiserer flyselskab: opkrævede hendes ældre forældre 960 kr. for at udskrive deres boardingpas

Udland

18/08/2023

Foto:Shutterstock
Foto:Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det ældre par havde udskrevet de forkerte boardingpas ved en fejl.

En kvinde kritiserer Ryanair for at opkræve 960 kr. fra sine ældre forældre for at printe deres boardingkort.

Det skriver Express

Den rasende datter fortæller, at hendes forældre, Ruth Jaffe, 79, og Peter Jaffe, 80, ved en fejl havde downloadet boardingpasset for hjemrejsen i stedet for det udgående på deres rejse fra Stansted Lufthavn til Bergerac i Frankrig i sidste uge.

Havde allerede betalt gebyr

Parret havde allerede tjekket ind og havde betalt et ekstra gebyr for at sidde ved siden af hinanden, som kvinden forklarede, var for at tilgodese hendes handicappede far.

Men i stedet for at løse den ærgerlige fejl, opkrævede lavprisflyselskabet dem 960 kr. ekstra, hvilket tilføjede endnu mere stress til deres rejse.

På Twitter, under brugernavnet @old_school_alps, skriver den rasende datter:  '

”Hej @Ryanair , mine forældre, der er i 70'erne og 80'erne, havde ved et uheld downloadet boardingkortet til returflyvningen i stedet for de udgående, og I opkrævede dem 960 kr. for at udskrive dem i lufthavnen. 960 kr. for to stykker papir, hvilket tog 1 minut. Skam jer!”

Ikke alene

Kvinden var ikke alene i sin frustration, og tusindvis af brugere kommenterede opslaget, hvor de gav deres råd og fortalte om deres egne forfærdelige oplevelser.

En person sagde: ”Vi havde et lignende problem, og de opkrævede os 520 kr. for at komme hjem... aldrig igen.”

Mens en person skrev: 'Det billigste flyselskab vil i sidste ende koste dig mest.”

Andre brugere var mere barske og anbefalede kvinden ikke at flyve med lavprisflyselskaber. En skrev: 'Du må ikke flyve med lavprisflyselskaber”, en anden var enig: ”Det er hele meningen med lavprisflyselskaber.”

En tredje sagde: ”De er ligeglade. Hvis du har råd, så book et andet flyselskab.”

Hvortil kvinden svarede: ”Ingen andre flyver til den destination”.

Dyrere end på hjemmesiden

Mange påpegede, at Ryanairs hjemmeside  siger, at det koster 175 kr. at genudstede et boardingkort, hvilket er betydeligt mindre end de 480 kr., som begge hendes forældre blev opkrævet.

Hjemmesiden opkræver dog 480 kr. for indtjekning i lufthavnen, men kvinden har siden påpeget: 'De var tjekket ind, men havde downloadet returkortet ved en fejl.'

Det sker kort efter, at en australsk rejsende blev afkrævet 480 kr. for ikke at tjekke ind online før afrejse.

I henhold til Ryanairs vilkår og betingelser for transport skal rejsende tjekke ind op til to timer før det planlagte afgangstidspunkt. Boardingkort skal enten printes eller downloades via Ryanair-appen.

Kunder, der rejser med Ryanair, kan ikke tjekke ind online i de to timer før dit flys planlagte afgangstid.