Kvinde køber hus med have: Opdager for sent at naboen bruger haven som sin egen

Udland

09/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Naboen føler sig berettiget til at bruge kvindens have.

Hvis du ejer eller lejer et hjem med noget udendørsareal, ved du, hvor vigtigt det er at holde dette rum privat, da det ofte er et godt sted at få noget frisk luft, mens du stadig forbliver i komforten i dit eget hjem.

Det skriver Mirror

Men en kvinde er blevet forarget over sin "frække" nabos opførsel, da de bliver ved med at fortælle hende, at de skal have ret til både hendes haveplads og deres egen - og har endda udtrykt ønske om at komme ind på hendes ejendom for at beskære et træ.

Købte huset efter at have lejet

Kvinden forklarede, at hun plejede at leje sit hjem af en udlejer, der ejede fire huse på gaden, inklusive det, som hendes nabohus lejede.

Hun ejer nu huset selv, men hendes nabo bliver ved med at minde hende om, at før hun flyttede ind, plejede hun og de tidligere lejere at dele deres haveareal for at gøre det til en stor kolonihave.

Nu, på trods af at kvinden har boet i sit hjem i flere år, kræver hendes nabo, at de beholder den fælles haveplan, selvom kvindens ejendom ikke længere er udlejet.

I et opslag på det sociale medie Mumsnet forklarede hun:

"Jeg bor i den ene ende. Der er fire huse, som engang alle var ejet af den samme udlejer. Da vi flyttede ind, lejede vi. Huset havde været lejet i korte perioder korte intervaller til mange mennesker, og min nabo havde været der i årevis. På et tidspunkt havde hun og den længerevarende lejer af mit hus åbenbart delt haven og brugt den som fælles kolonihave. Min nabo er ikke så gammel (60'erne), men hun elsker at fortælle mig om, hvordan hun plejede at have ret til at gå ind i, hvad der nu er min have, og hvordan hun kender den bedre end mig."

Sønnen vil ind og klippe træer

Kvinden havde altså lejet boligen i et par år, før huset blev sat til salg og hun valgte at købe det. Naboen synes derfor stadig, at hun burde have adgang til haven.

"For nylig fortalte min nabo mig, at hun ville sende sin søn ind i vores have for at beskære et træ på grænsen mellem vores haver. Hun spurgte ikke: hun fortalte mig det. Hendes søn er ikke professionel beskærer eller gartner, og vi er i et fredet område, hvor du skal have tilladelse til at beskære træer i den størrelse," fortæller kvinden og fortsætter:

"Da træet er på grænsen, er jeg naturligvis bekymret for, at vi vil blive holdt ansvarlige - og vi har endnu ikke set skøder, der gør det klart, hvor grænsen går, fordi vi stadig jagter tinglysning, og grunden ikke tidligere har været delt. Er det mig, eller er hun utrolig fræk?!"

Hold på det juridiske

Kommentatorer på indlægget var på kvindens side, og mange sagde, at naboen var fræk for at opføre sig berettiget over haverummet.

En person sagde: "Absolut fræk. Jeg ville skrive noget skriftligt til hende, påpege den juridiske stilling vedrørende træet og gøre det klart, at du ikke giver samtykke til, at det bliver beskåret. Med hensyn til, at hun kommer ind på det, du mener er din ejendom, så tror jeg ikke, der er meget, du kan gøre ved det, før du med sikkerhed ved, hvor grænsen rent faktisk går. det højeste hegn, der er tilladt."

Mens en anden tilføjede: "Ja, frække, men nogle gange er folk ikke altid ondsindet det."