Kvinde knust: AI afslørede utroskab

Udland

16/08/2023

Foto: TikTok @miadio
Foto: TikTok @miadio

Skrevet af Emil B.

Mia Dio, en TikToker brugte kunstig intelligens til at skabe lydoptagelser af hendes kærestes stemme i et forsøg på at få hans ven til at bekræfte, at han var utro. Senere afslørede hun dog, at ikke alt var, som det så ud til.

En kvinde er gået viralt online, efter hun jokede med, at hun afslørede sin kæreste utroskab ved hjælp af kunstig intelligens. Mia Dio hævdede, at hun blev bekymret over sin kærestes mærkelige opførsel og besluttede at "undersøge" det.

Den 22-årige, der optræder online som @miadio, delte en video af sig selv, hvor hun angiveligt skabte AI-genererede lydoptagelser af hendes kærestes stemme for at narre hans ven til at afsløre hans hemmeligheder.

I videoen, der fik over 300.000 likes, sagde Mia: "Jeg vil klone min kærestes stemme med AI, ringe til hans bedste ven og finde ud af, om han løj for mig om, hvad han lavede i går aftes. Min kæreste har opført sig meget underligt. Jeg åbnede en stemmekloningssoftware og importerede telefonsvarerbeskeder, som min kæreste havde efterladt, og jeg indtastede et manuskript med, hvad jeg vil have min kæreste til at fortælle sin ven."

Derefter afspillede hun den "endelige version", som var en optagelse af hendes kæreste, der sagde: "Hej mand, hvad sker der? Jeg ved det ikke. Er du alene?"

Hun erklærede derefter: "Det lyder præcis som ham. Jeg vil bruge hans iPad til FaceTime Audio. Ringe til hans ven og se om hans ven bekræfter, hvad de lavede i går aftes."

Derefter fortsatte hun med at "ringe op" til sin kærestes ven og udgav sig for at være hendes partner med lydoptagelserne, og de havde en afslappet samtale om natten før.

En af lydoptagelserne sagde: "Jeg husker ikke meget fra i går aftes. Jeg ved ikke, hvorfor jeg føler mig underlig. Hvad gjorde jeg, kammerat?"

Til det svarede vennen: "Du blev helt skæv hos McDenton's i går aftes, og du tog en tilfældig universitetsstuderende med dig og kyssede hende foran alle."

TikTok-brugere i chok

TikTok-brugere var chokeret over hendes metode.

En bruger skrev: "Det er begyndelsen på en ny æra."

En anden sagde: "Jeg er virkelig ked af, at du skal gå igennem dette. Du er smuk og klog, du fortjener helt sikkert bedre."

En tredje kommenterede: "Hvis du er nødt til at gøre alt det der, søster, kom videre, tjek venligst, næste!"

Det er dog senere kommet frem, at det hele var en prank på hendes 5,2 millioner følgere, og der var slet ikke tale om utroskab.