Kun i USA: Kvinde sagsøger Heinz af den mest latterlige grund, du kan forestille dig

Udland

15/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Helt ærligt ...

Hvor alvorligt tager du tilberedningstiderne på færdigretter?

Spørger du de fleste danskere, vil svaret nok lyde noget i stil med, at man bruger det som en rettesnor, men at man lige tjekker undervejs for at sikre, at maden nu også er på rette vej.

Spørger du en amerikaner, kan det i stedet være, at svaret kommer i form af dollartegn i øjnene på den person, du snakker med.

Amerikanerne er notorisk kende og berygtede for at sagsøge alt og alle over de, i vores øjne, mest vanvittige ting. Der er for eksempel en historie om det danske selskab Oticon, der producerer høreapparater, der blev sagsøgt, fordi en baby i USA havde fået fat i et af apparaterne og var ved at kløjes i batteriet.

Og der stod jo ikke noget i instruktionerne om, at man ikke måtte lade en baby tygge på høreapparatet ...

Tro det eller lad være, så tabte Oticon faktisk sagen og måtte punge ud med 1 million dollar i erstatning.

Denne sag er imidlertid endnu mere absurd.

Raser over tilberedningstid

En kvinde fra Florida har nemlig lagt sig ud med fødevaregiganten Kraft Heinz - helt præcist vil hun have 5 millioner dollar af dem, hvilket svarer til 35 millioner kroner.

Kvinden er blevet rasende over, at tilberedningstiden på en færdigret, som ifølge producenten skal resultere i en portion pasta og ost, er angivet til 3½ minut.

Men ifølge kvinden er det langt kortere tid, end det reelt tager at tilberede retten. Og argumentet lyder derfor, at der er tale om vildledning fra producentens side.

Det skriver Good Morning America.

"Forbrugerne bliver vildledt til at tro, at produktet kan gøres klar til at indtage på kortere tid, end det reelt tager," lyder det i søgsmålet fra kvinden, der hedder Amanda Ramirez.

Ifølge Ramirez vildledes forbrugerne, fordi det blandt andet også tager tid at fjerne et låg, hælde vand i blandingen, røre rundt og lade retten hvile.

Hun mener, at de tre et halvt minut kun passer på den tid, som retten skal have i mikroovnen.

Det omtalte produkt hedder Velveeta - Shells & Cheese. Der er tale om en slags færdigret bestående af pastakonkylier og ostesovs.

Absurd, uden tvivl - men hvis historien er nogen indikator for, hvordan den slags søgsmål går, så kan det sagtens tænkes, at kvinden ender med at blive særdeles velhavende.

Selvom sagen blev anlagt for over et år siden, har det ikke været muligt for redaktionen at finde svar på, om sagen faktisk er blevet afgjort - eller afvist af domstolen.