Kinesere spærret inde i IKEA: Frygter koncentrationslejr

Udland

16/08/2022

Foto: Donna Wong Twitter

Skrevet af Emil B.

En video, der florerer på de sociale medier, viser en kaotisk scene, hvor en massiv menneskemængde kæmper sig vej ud af en afspærret IKEA af frygt for at havne i en koncentrationslejr, som rygterne siger sker med folk med COVID-19.

Sikkerhedsvagter forsøgte forgæves at holde folk tilbage

De kinesiske myndigheder besluttede sig for at afspærre en IKEA, efter en nærkontakt til en COVID-19-smittet blev sporet til denne lokation.

Sikkerhedsvagterne forsøger at holde dem tilbage, men må opgive, da presset af mennesker bliver alt for stort, og en stor mængde af mennesker når at flygte, før bygningen bliver lukket ned igen. Denne gang permanent.

Ifølge nyhedsmediet CNN skete det i Xuhui distriktet i Kina, fordi regeringen sporede en nærkontakt til en person med COVID-19 til det sted. 

Inde i IKEA var en 6-årig dreng, som har været i nærkontakt med en mand, der blev testet positiv for Coronavirus. Derfor lukkede Zhao Dandan, der er distriktdirektør for Sundhedskommisionen i Shanghai, ned for IKEA i minimum to dage for at sikre sig, at spredningen ikke kommer væk derfra.  

Han fortæller yderligere, at han dog ikke ved, hvornår drengen var i IKEA, men at han vil holde et vågent øje med bygningen for at sikre sig, at corona bliver indæmmet.

IKEA har ikke ønsket at kommentere på sagen.

COVID-19 problemer i Kina

Grunden til den voldsomme reaktion er, at den kinesiske regering tidligere i år lukkede Shanghai ned i to måneder som led i deres "zero-COVID" strategi for at indæmme spredningen af Coronavirus.

Reuters har rapporteret, at Shanghai, regionen med den største befolkning, reporterede fem nye lokale infektioner af COVID-19. Dog uden infektioner. På landsplan er der rapporteret 2,467 sager med COVID.

For at holde sygdommen i tjek har de forlænget deres ugentlige COVID-19 testkrav og forlænget gratis test indtil September som en måde at holde sygdommen i skak på.