John skal have ny nyre: Da han opdager, hvem den anonyme donor er, bryder han sammen

Udland

17/3/23 | 06:08

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Skrevet af Rikki Jørgensen

For at John kunne leve, skulle han have en ny nyre, og pludselig var der et match i donorregisteret. Donoren var dog anonym, men da John opdager, hvem den anonyme donor er, bryder han helt sammen.

Videoen af John, der gør sig klar til at få en ny nyre, er gået viralt. Det er et hjertevarm øjeblik, hvor man kan se Johns smerte og alle de følelser, han flyder over med, da han ser hvem, der kommer ind ad døren. Klar til at donere sin nyre til ham.

Delayne Ivanowski, er en 25-årig sygeplejerske fra Kirkwood i USA. Hun kunne ikke fortælle sin far, at hun havde til sinde at donere sin nyre til ham

Hun måtte derfor snyde sin far, som ikke ville have, at hun skulle donere sin nyre til ham. Den 60-årige John Ivanowski fik en grusom diagnose for to år siden. Her blev det opdaget, at han led af en sygdom, som gradvist ville føre til nyresvigt.

Han blev sat på venteliste til en transplantation. Imens blev hans tilstand forværret. Til sidst brugte han op til fem timer om dagen i en dialysemaskine. Delayne vidste, at der kunne gå år, før hans far kunne få en ny nyre, og det kunne hun ikke bære. Så da John kategorisk nægtede at få sin datters ene nyre, så blev hun nødsaget til at snøre ham.

"Jeg tænkte, jeg gør det. Jeg er ligeglad med om han bliver vred . Jeg er ligeglad med, om han sparker mig ud af huset eller hader mig eller ikke vil sige et ord til mig. Han vil i det mindste leve et godt liv og ikke være forbundet til en maskine,” fortæller Delayne om sin beslutning om at redde sin far fra dialysemaskinen.

John ville dog ikke have sin datters nyre, fordi hendes helbred ikke skulle sættes på spil.

John forberedte sig på transplantationen velvidende, at det var en anonym donor. Han fik ikke andre informationer. Han var glad for det, og særligt da operationen gik godt.

I videoen kan du se, hvordan Delaney kommer ind på sit hospitalsværelse, klædt i en hospitalsskjorte og forbundet til et drop.

Hendes far ligger i en stol, og da han ser hende, indser han straks, hvorfor hans datter også er patient på hospitalet. Han udtaler en enkelt sætning: "Åh min Gud, laver du sjov med mig?" og begynder at græde.

Delaney går hen til ham og begynder at trøste ham. Hendes far er stadig ude af stand til at tale i lang tid. Men de bliver derefter fanget på fotografier, hvor John krammer og kysser sin datter og helt sikkert takker hende til sidst.