Twitter har skiftet navn til "X" - og nu er hjemmesiden blevet blokeret i et bestemt land, fordi X er forbundet med noget helt andet

Udland

31/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Der har været mange ændringer på X, siden Musk overtog det sociale medie i oktober 2022.

Sidste søndag annoncerede ejeren at det sociale medie Twitter, Elon Musk, i et tweet, at websitet ville blive "rebranded".

Han gav det det nye navn X, ændrede logoet til et X, og domænet X.com omdirigeres nu til twitter.com.

Men det medførte store problemer for virksomheden i Indonesien, rapporterer Al Jazeera. Det skyldes, at websitet X.com er blevet blokeret der, da det tidligere blev brugt af websider, der ikke overholdt landets strenge politik for blokering af sider.

På websitet var der tidligere "negativt" indhold som pornografiske materialer og online-spil. Indonesiens love om internetblokering er meget strenge, så tidligere blev platforme som TikTok og Netflix også midlertidigt blokeret.

Ifølge Al Jazeera har de næsten 24 millioner brugere i Indonesien nu ikke adgang til platformen på grund af domæneblokeringen.

Arbejder på at frigive x.com

Usman Kansong (53), generaldirektør for information og offentlig kommunikation i ministeriet, oplyste, at regeringen havde taget kontakt til Twitter for at afklare websitets nye funktion.

"Vi har i dag talt med repræsentanter fra Twitter, og de vil sende os et brev, hvor de informerer os om, at X.com er i brug af Twitter," forklarede Kansong i sidste uge over for lokale medier.

Gatria Priyandita, en analytiker for cyberpolitik ved Australian Strategic Policy Institute, sagde til Al Jazeera, at frigivelsen af X.com sandsynligvis ikke burde udgøre et stort problem.

"Taget i betragtning af at Twitter kan bruges frit i Indonesien, tvivler jeg på, at det ville være en stor udfordring at fjerne X.com fra listen over forbudte sider, så længe Twitter kan bevise, at domænenavnet faktisk henviser til Twitter," sagde Priyandita.

Efter at have talt med repræsentanter fra Twitter har Indonesiens regering taget skridt til at afhjælpe situationen. De har modtaget et brev fra Twitter, hvor det blev bekræftet, at X.com er en del af Twitter-platformen. Dette har skabt håb om, at blokeringen af websitet kan blive ophævet.

Gatria Priyandita, analytikeren for cyberpolitik, mener, at frigivelsen af X.com ikke burde være en stor udfordring, så længe Twitter kan bevise, at domænenavnet er knyttet til deres platform. Da Twitter allerede kan bruges frit i Indonesien, er der håb om, at den nye X.com også vil blive tilladt, når dens forbindelse til Twitter er klart.

Kendt for blokeringer med hård linje

Det er dog værd at nævne, at Indonesiens internetblokeringslove er meget strikse, og de har tidligere blokeret adgangen til websider, der har overtrådt deres politikker. Derfor er det vigtigt, at Twitter følger alle regler og retningslinjer for at undgå eventuelle problemer i fremtiden.

Det er endnu ikke klart, hvornår blokeringen af X.com vil blive ophævet, men med regeringens engagement og bekræftelsen fra Twitter ser det ud til, at der er udsigt til en løsning på situationen. Indtil da vil de mange brugere i Indonesien fortsat være afskåret fra at få adgang til websitet, medmindre der sker yderligere udvikling i sagen.

Elon Musks beslutning om at ændre Twitter-navnet til "X" har skabt denne uventede udfordring for virksomheden i Indonesien. Mens ændringen måske var beregnet som en rebranding af websitet, er det nu nødvendigt at løse de potentielle misforståelser og forbindelser, der er forbundet med dette navn i visse regioner.

I mellemtiden vil den indonesiske regering og Twitter arbejde sammen for at finde en løsning, der tillader Indonesiens brugere at få adgang til X.com uden at overtræde landets love og politikker.

Kilde: Tag24