Husk lige tandbørsten! - Sådan kan du gøre det krævende ritual nemmere

Udland

01/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Det er ikke altid for børn at få børstet bisser - men det er nødvendigt. Denne spidsfindige situation kender de fleste med børn alt for godt, og mange må ty til ekstreme metoder.

Det kan være ekstremt givende at være forældre – men det er også langt fra nemt. '

En stresset mor hævder ifølge Mirror at have "knækket koden" for at få sit lille barn til at nyde at få børstet tænder.

2 på en gang

Hun forklarede, hvordan hendes to-årige ville "skrige som en stukket gris", så snart han så tandbørsten - men ser nu frem til det faste aftenritual. Hun beskrev metoden på Reddit og sagde: "Han hader at få børstet tænder normalt. Til det punkt, hvor jeg er nødt til at holde ham nede det meste af tiden, mens han skriger.

"Jeg har prøvet næsten alt for at få ham til at nyde det. Så den anden aften tænkte jeg: 'Nå, da jeg næsten ikke kan komme derind, vil jeg bruge to børster på én gang for at maksimere børstetiden."

Med to børster ryg mod ryg halverede hun ikke kun den tid, hun brugte på at børste hans tænder, men gjorde det også til en 'sjov leg'.

"Min lille fyr nyder det uanset årsagen," tilføjede hun. "Han skriger stadig, når det kun er én tandbørste, men han vil lade mig bruge to tandbørster på én gang"

Ændrer mit liv

Taknemmelig for rådet sagde en forælder: "Dette kan ændre mit liv."

En anden tilføjede: "Vi gør også dette, men han holder en, og jeg holder en anden. Han må vælge, hvilken han har."

"Vi børster også en af hans tøjdyrs tænder først, og selvfølgelig fremfører dette dyr alle former for tåbelige protester, som jeg selv har frembragt."

"Det får ham til at grine, og så lader han mig som regel børste. Strategien har virket i omkring seks måneder nu."

En anden forælder sagde: "Jeg prøver det her. Min fyr vil tåle det i tre sekunder, men jeg føler næsten aldrig, at jeg får en god børstning."

Deler tips og tricks

Det fik andre forældre til at dele de metoder, der har virket for dem, og mange sagde, at de bruger musik til at gøre oplevelsen mere spændende.

En bruger sagde: "Jeg spiller Elmo-sangen til at børste tænder på YouTube. Jeg håber på et tidspunkt at gå over til, hvor jeg bare kan synge den, og hun vil være afslappet, men indtil videre har det været en livredder."

En anden bruger tilføjede: "Elektrisk tandbørste, der lyser op. Nu elsker mit lille barn at børste sine tænder."

En tredje bruger sagde: "Tricket, der overbeviste min datter, er: 'Åh nej, vi er nødt til at få Karius og Baktus ud!' Hun synes det er sjovt og giver os mulighed for at gå på jagt efter dem i hendes mund."