Hun slog sin kæreste i basketball, så slog han hende ihjel

Udland

17/10/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

Ingen havde kunne forudse, at det ville koste den unge kvinde livet, at hun var god til basketball. Men med den forkerte modstander, blev det hendes skæbne.

Den orange bold, der skal kastes op i et net, der sidder højt. Et klassisk og populært boldspil, der i de fleste tilfælde bruges som hyggeligt samvær og god motion. Men ikke for en unge kvinde mandag aften d. 3. oktober 2022.

Hun blev 21 år gammel, og det sidste, hun nåede at foretage sig, var at spille en basketball-kamp, der endte helt fatalt.

Død af fem skud

Kvinden hedder Asia Womack, og hun kommer fra den sydlige del af den amerikanske by Dallas. Denne mandag aften blev hendes sidste.

Hun spillede basketball med en mand, som hun kendte. Men da hun vandt, fulgte manden sine børn og bror hjem, hvorefter han vendte tilbage til basketball-banen og skød Asia Womack 5 gange. Hun blev efterfølgende hastet til hospitalet, men erklæret død.  

Således beskriver familien den resterende del af forløbet, der resulterede i, at de nu ikke længere har deres elskede Asia iblandt dem.

Hun døde, mens hun lavede det, hun elskede

Hendes familie er rystede over, at det var hendes basketball-talent, var det, der kostede hende livet. Men udtaler også, at man dermed kan sige, at hun døde, mens hun lavede det, hun elskede.

De er mindst lige så rystede over, at ham, der tog livet af deres elskede, var en mand, som hun havde tilbragt tid med og blandt andet lavet mad til.

En virkelig dårlig taber

Også den lokale præst udtaler sig om det brutale drab: ”Dette er så meningsløst. Du er dybest set flov, fordi en kvinde slog dig i basketball." Nu kæmper lokale politistyrker for at opklare det brutale drab, så den unge kvinde og hendes familie kan få retfærdighed.

Vi kender nok alle sammen en dårlig taber, men sagen fra USA præsenterer en helt anden form for det at være dårlig til at tabe i spil.