Her er opskriften på smart spray: Sådan bandlyser du edderkopper fra dit hjem

Udland

17/08/2023

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Skrevet af Kathrine Frich

De fleste hader de små kravlende dyr.

En simpel og hjemmelavet spray, der kun koster 3,22kr, kan være midlet til at holde gigantiske husedderkopper væk, når de ankommer tidligt til vores hjem denne sommer. 

Det skriver Mirror

Du er måske ikke den eneste, der bemærker stigningen i edderkopper, der kryber ind i dit hjem.

Edderkopperne kommer indenfor

Normalt vil vi begynde at se edderkoppernes tilbagevenden til parringssæsonen i september, men takket være vores køligere og vådere sommer har udyrene ankommet tidligere end normalt.

Eftersom husedderkopper leder efter hunner at parre sig med, vil de blive fundet snigende ind i skabe og gulvbrædder, mens de leder efter et tørt hjem til vinteren.

De ser også ud til at være vokset i størrelse, og folk har delt de store giganter, der dukker op tidligere end normalt, men hvis de ligesom mange andre får din hud til at kravle bare ved at tænke på dem, kan du forvise dem med denne geniale 3-kroners-spray.

At holde dit hus rent og ryddeligt er den bedste måde at få øje på eventuelle æg, der venter på at klække i nettet. De vil normalt være kugleformede. Så at holde spindende væk vil afholde edderkopper fra at ville bosætte sig, da deres levesteder er forsvundet.

Her er opskriften

Når dit hus først er rent, er en blanding af pebermynteolie og vand i en sprayflaske en god måde at holde de ottebenede kryb væk. Blandingen skal sprøjtes i hele dit hjem. 

20 dråber af olien til vandet giver det mest behagelige duftende middel, og du kan vælge en flaske af det for £3,70 på Amazon. Med 20 dråber tilsvarende omkring 1 ml, resulterer det i omkring 3 kroner per spray.

Edderkopper hader også andre dufte udover pebermynteolie, herunder citrus og eukalyptus, der kan bruges som alternativer ved at gøre dem til spray også. Appelsin- og citronskal fungerer også som en midlertidig løsning, men det holder ikke længe.

Kontroller vinduer og døre

Skadedyrsbekæmpelseseksperten Stuart Halliday anbefaler også, at du ser eventuelle revner i dit hjem, som edderkopper kan presse sig igennem. Kontrol af vinduer og døre for revner kan holde dem ude.

Han foreslog:

"Nogle gange, hvis du får skiftet dine vinduer, eller hvis du bor i en ældre ejendom, kan der være huller både indvendigt og udvendigt, hvilket betyder, at edderkopper og andre insekter kan komme ind. Du bør sørge for, at disse er forseglet, og for at hjælpe med at holde edderkopperne ude, skal du sætte citrongræsrensemidler eller olie rundt om vinduer og døre, da de ikke kan lide lugten. Også dyrkning af basilikum, timian og rosmarin i vindueskarmene vil holde skadedyrene ude og afskrække hvepse, skovlus og andre små kravler."