Firma har gemt 1 million kroner i skoven - finder du dem, er pengene dine

Udland

19/10/2023

Foto: Screenshot, horde.no
Foto: Screenshot, horde.no

Skrevet af J. Bøgen

Klar til at tage på skattejagt?

Har du nogensinde drømt om at tage på skattejagt? Altså ikke bare, hvor det er en leg hjemme i baghaven, men hvor du faktisk kunne ende med at finde noget, der kan ændre dit liv?

Tro det eller lad være, så har du faktisk muligheden nu.

Det norske 'finteck'-firma Horde har nemlig besluttet at gemme en skat bestående af - hold nu fast - 1.078.218 norske kroner. Det svarer til omkring 693.833 danske kroner.

Og hvor er de så gemt? Et sted i Norges skove.

Derfor gør de det

Der er mange spørgsmål, der dukker op, når sådan en konkurrence bliver annonceret. Først og fremmest, hvor man skal starte med at lede, dernæst om der er en hage ved det hele, for slet ikke at tale om, hvor lang tid man skal sætte af til at gennemlede de 125.301 km2 (!!!) skov, vores nordiske naboer kan blære sig med.

Men du er måske også studset over det noget skæve tal, der er gemt i skattekisten. Hvorfor ikke bare sige 1 million lige ud?

Det skyldes, at beløbet i kisten svarer nøjagtigt til antallet af norske borgere med en rentebærende forbrugsgæld.

Horde har valgt at bruge denne kreative metode til at fremhæve deres nye app, som hjælper folk med at håndtere deres finanser og afbetale lån.

Her kan du få ledetråde

Du er dog ikke nødvendigvis på helt bar bund, hvis du vil drage ud for at finde kisten.

Horde tilbyder nemlig en række ledetråde gennem deres app og deres nyhedsbrev.

Men hvis du så endelig finder kisten, er dine trængsler faktisk ikke ovre endnu. Der er nemlig tilføjet et twist i den forstand, at de to kodelåse, der holder pengene låst inde, kun kan løses ved at finde nødvendige ledetråde på platformen.

Ikke overraskende er appen eksploderet i popularitet, efter stuntet blev annonceret, og lige nu er det den mest downloadede gratsi app i App Store i Norge.