Georgisk mand viser den vildeste bryllupstradition

Udland

30/01/2023

Video: Reddit @Ciocolatel
Video: Reddit @Ciocolatel

Skrevet af Emil B.

Det er meget forskelligt hvordan mennesker fejrer bryllupper. Dog har mange den ting til fælles, at der bliver danset, og klippet her viser en lidt mærkværdig en af slagsen.

Et bord på dansegulvet

Noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt. Griber du brudebuketten, er du den næste der bliver gift. Bryllupstraditioner varierer meget fra kultur til kultur, og nogle gange kan det godt gå lidt vildt for sig. Især hvis der kommer alkohol indenbords og man bliver revet med af stemningen.

I denne video fra Reddit-gruppen ”WTF” ses et klip fra et georgisk bryllup. De mange gæster har samlet sig i en rundkreds om dansegulvet. Her står et bord dækket fint op med dug, service og en kande georgisk vin.

Stemningen er vild blandt gæsterne, som klapper mens musikken spiller højt, og en mand går hen mod bordet. Man tror næsten ikke sine øjne, når man ser hvad han så gør. Han bøjer sig ned og løfter bordet – med tænderne!

Tradition eller bare fuldskab?

Der ser ud til at være lidt uenighed blandt brugerne, om hvad der er traditioner, og hvad der bare er lidt for vilde festligheder.

 ”Jeg kommer selv fra Polen, og jeg er overbevist om at meget østeuropæisk traditionel dans bare er opstået fra fulde mænd der laver stunts til fester.” skriver en Reddit-bruger.

 ”Det kan jeg bekræfte. En af mine venner fra Ukraine danser traditionel ukrainsk dans.

 Der er en dans han kalder ’hammeren’. En mand agerer ’hammer’, og en gruppe mænd holder så hans fødder fast på jorden. Imens står andre mænd rundt om ham, og kaster hans overkrop frem og tilbage.” svarer en anden bruger.

En brugers forklaring

Dog får vi en mulig forklaring fra en Reddit-bruger: ”Sangen i baggrunden har en dans. Det er meningen man skal gå i split, og samle noget op fra gulvet. Det er typisk bare en serviet, men vi kan godt lide at vise os frem. Derfor er tingene med tiden blevet større og tungere, og bordet er derfor det ultimative objekt.”

Én ting er sikker. Folk laver vilde ting til fester! Og manden må have en vred tandlæge nu.

Video: Reddit @Ciocolatel