Havde den forkerte mad på sin tallerken - nu skal hun i fængsel

Udland

21/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Politiet har slået til mod en internetpersonlighed med mere end to millioner følgere!

Den 33-årige Lina Lutfiawati skal tilbringe to år bag tremmer.

Årsag: Hun havde det forkerte mad på sin tallerken.

Hvis det lyder absurd, så giver det måske mere mening, hvis du får lidt kontekst.

I en TikTok-video, som internetpersonligheden havde delt, begyndte influenceren med at sige en islamisk bøn og spiste derefter svinekød.

Her kommer så det, der forklarer, hvorfor det faktisk var en forbrydelse. Lina Lutfiawati bor nemlig i Indonesien, som er et islamisk land, og det er forbudt for muslimer at spise svinekød

En domstol har nu dømt hende for "spredning af oplysninger med henblik på at opildne had." Derudover skal den unge kvinde betale mere end 15.000 euro (ca. 112.0000 kroner) i bøde.

Nysgerrighed slog smedens kat ihjel

Ifølge BBC News smagte Lutfiawati det forbudte svinekød af nysgerrighed. Videoen blev set millioner af gange på TikTok og blev kraftigt kritiseret. Dette fik til sidst en mand til at informere politiet om den virale optagelse.

Politiet anklagede den kendte muslimske internetpersonlighed for at have spredt hadefulde oplysninger og fjendtligheder baseret på hendes etniske tilhørsforhold, religion og race. Konservative indonesiere og medier betegnede endda videoen som blasfemi.

Dommen mod influenceren har fået menneskerettighedsforkæmpere og aktivister i Indonesien til at kritisere blasfemilovene. De hævder, at de religiøse regler ofte misbruges for at hænge især religiøse mindretal ud. På de sociale medier har dommen mod influenceren splittet opinionen og er blevet kraftigt kritiseret af nogle.

Spørgsmålet om ytringsfrihed og religionsfrihed er blevet et omdrejningspunkt for debatten i landet. Nogle mener, at sådanne strenge straffe for at udtrykke nysgerrighed eller anderledes synspunkter kan hæmme den frie meningsudveksling og kreativitet på sociale medier.

Kilde: Tag 24