Skaber frygt i Det Hvide Hus - præsidentens hund har sat tænderne i flere sikkerhedsfolk

Udland

27/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Så ikke nok med, at man skal holde øje med terrorister og snigmordere, så skal man åbenbart også holde øje med et firbenet pelsmissil, hvis man arbejder tæt på den amerikanske præsident ...

Verdens formentlig mest magtfulde mand har i øjeblikket sine udfordringer: Krig i Ukraine, en dybt splittet amerikansk samfund, inflation og nu også dyreproblemer i Det Hvide Hus.

Ifølge New York Post skaber den to-årige schæferhund ved navn "Commander" gentagne gange problemer. Årsagen er dens aggressive opførsel over for præsidentens personale.

Hændelserne er angiveligt nøje dokumenteret af efterretningstjenesten. Den mest voldsomme bidangreb fandt sted i november sidste år. En agent fra Secret Service måtte endda behandles på hospitalet med alvorlige sår på armen og låret.

Bare få uger senere skete den næste episode: Den angrebslystne firbenede bed efter hånden på en anden agent fra efterretningstjenesten og brækkede endda hans arm.

Præsidenten del af problemet

Ifølge New York Post bærer Joe Biden en del af skylden, da den 80-årige angiveligt lod sin schæferhund være ubemærket til en familiefilm-aften. Et par uger senere bed hunden en sikkerhedstekniker i ryggen.

Men selv i selskab med sin ejer, "First Lady" Jill Biden (72), har familiens hund skabt stress.

En agent fra Secret Service angiveligt blev angrebet og bidt smertefuldt af "Commander" den 10. november sidste år i Kennedy Garden.

Den uhyggelige bid-serie fra præsidentens hund synes næsten at fortsætte med ugentlige mellemrum.

Det kan forventes, at de nu offentliggjorte angreb kun er toppen af isbjerget, og at de dokumenterede angreb fra september 2022 til januar i år sandsynligvis kun udgør en ufuldstændig liste.

Også problem med sidste vovse

For Biden er "anfaldene" fra hans hund også en velkendt følelse, da den tidligere hund Major også ofte var aggressiv.

I 2021 angreb den flere medarbejdere, hvilket til sidst førte til, at Major blev forvist fra regeringsbygningen. Hunden blev efter sigende overdraget til familiens venner.

Med så meget aggression i Det Hvide Hus bør den amerikanske præsident ikke blive overrasket, hvis hans inviterede gæster aflyser deres besøg af uforklarlige årsager ...