Hvis du nogensinde har drukket en cola fra McDonalds, har du måske tænkt, at det smager anderledes end de colaer du kan få i supermarkeder på dåse, i glas eller plasticflasker.
Og du er ikke ved at blie skør. Der er faktisk flere grunde til at det smager anderledes, men det er ikke sikkert, at du kender grundene
Det skriver Ladbible
Fra de beholdere, som Coca-Cola siruppen opbevares i hele vejen igennem til de typer sugerør, der bruges - hver eneste del af rejsen har en grund. For at komme til bunds, skal vi starte lige fra begyndelsen, da fastfoodkæden og drikkevarefirmaet først gik sammen.
Startede i 1950'erne
Coca-Cola kom ind på McDonalds menu i 1950'erne, og de to gigantiske virksomheder har siden udviklet flere forskellige processer, der er helt unikke for den måde, kæderestauranten fungerer på sammenlignet med andre.
Siden det skæbnesvangre samarbejde er der nu 10 forskellige processer, der forklarer, hvorfor produktet adskiller sig så meget sammenlignet med andre steder.
Den første grund, skitseret af Ranker, forklarer, at i modsætning til dåsedrik, er McDonalds cola ikke færdigblandet.
Fountain coke blandes i det øjeblik, de begynder at hælde fra hanen. På grund af dette opbevares og dispenseres det kulsyreholdige vand og sirup af maskinerne separat og smelter kun sammen i den strøm, der fylder din kop.
Standardiseret sirups-niveau
For det andet gør McDonalds en kæmpe indsats for at standardisere deres sirupniveaumålinger - nøje overholdelse af 40 gram sukker pr. hver lille cola.
Det bringer os til det tredje punkt, som drejer sig om is. Sirup-til-vand-forholdet er så gennemtænkt, at det endda medregner den smeltende is, mens McDonalds går meget op i at sikre, at deres colaer lever op til en vis standard, og at fortynding ikke vil påvirke den overordnede smag.
For at bremse denne fortynding for-køler McDonalds sin sirup, hvilket også er grunden til, at drikken forbliver brusende i længere tid.
Den femte grund til. at McDonald's bruger 'stållagertanke' til deres sirup i modsætning til plastikposer som de fleste andre restauranter.
Dette giver dybest set mulighed for, at produktet holder sig frisk så længe som muligt og sikrer smagskonsistens på tværs af alle kædens lokationer.
Dansk vand og emballage
Den sjette grund til, hvorfor McDonalds cola smager bedre, er det kulsyreholdige vand.
Uden at spare på omkostningerne holdes selv vandet, der bruges til at blande siruppen, på en afkølet temperatur på grund af isolerede slanger - hvilket gør det muligt for danskvandet at være inden for et konstant område på 0,5 til 3,3 grader Celsius.
Sideløbende med dette holdes kuldioxidniveauerne på et højt niveau for fuldstændigt at 'optimere' bobleniveauer - hvilket tilføjer den lidt sprødere fornemmelse, som mange tilskriver McDonalds-cola.
De sidste to grunde kredser om det endelige produkt - helt bogstaveligt - med stor vægt på selve emballagen. Kæden bruger bredere sugerør end nogen anden fastfood-restaurant, som giver mulighed for større slurke.
Dette er for at kunderne kan lade deres drik skylle over deres smagsløg mere effektivt.