Fik ekstraregning på 280 kroner hos lægen - fordi hun begyndte at græde

Udland

26/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Det er altså vildt!

I Danmark er vi så heldige, at det ikke koster én eneste krone at tage til lægen. Sådan forholder det sig ikke helt i USA, hvor det er for egen regning.

Amerikanerne ved godt, at der venter sig en regning, hvis de besøger lægen, men en amerikansk kvinde blev alligevel chokeret, da hun opdagede, at hun var blevet pålagt et gebyr, fordi hun lod tårerne trille under lægebesøget.

Det er ikke kvinden selv, men derimod hendes storesøster, den amerikanske YouTuber Camille Johnson, der har delt historien, hvilket hun har gjort på det sociale medie Twitter.

"Min lillesøster har virkelig døjet med sit helbred på det seneste og fik endelig tid hos en læge. De opkrævede hende 280 kroner for at græde," skriver hun på Twitter, hvor hun også deler et billede af den regning, som hendes lillesøster fik i hånden.

Camille Johnson forklarer også, at hendes søster har en sjælden sygdom, der har gjort det svært at finde den rette læge. Hun blev derfor meget følelsesladet, fordi hun føler sig frustreret og hjælpeløs.

Hun påpeger desuden, at lægen var hurtig til at opkræve 280 kroner for, at hun græd, men at der ikke var meget hjælp at hente.

"Hun har en sjælden sygdom, så hun har virkelig kæmpet for at finde hjælp. Hun blev følelsesladet, fordi hun føler sig frustreret og hjælpeløs. Efter én tåre opkrævede de hende 280 kr., uden at tage fat på, hvorfor hun græder, forsøge at hjælpe, foretage en evaluering eller give en recept. Ingenting," skriver hun.

Og Camille Johnson får bestemt slået fast, at det ikke er billigt at lade tårerne få frit løb, hvis man sidder hos lægen. Hendes lillesøster blev nemlig opkrævet mere for at græde, end flere af de test og vurderinger, der blev foretaget af hende.

"De opkrævede hende mere for at græde, end de gjorde for en synsprøve. De opkrævede hende mere for at græde, end for en hæmoglobintest. De opkrævede hende mere for at græde, end for en sundhedsfaglig vurdering. De opkrævede hende mere for at græde, end for en blodprøve," skriver hun.

Og tilsyneladende er det ikke blot Camille Johnsons lillesøster, der har oplevet, at man bliver pålagt et gebyr, hvis man græder hos lægen.

Som svar på det opslag, som den amerikanske YouTuber har delt på Twitter, bliver der nemlig delt et andet opslag fra september sidste år. Her blev en kvinde opkrævet 77 kroner for at græde under et lægebesøg.