FBI kommer med advarsel: Oplad aldrig din mobil i lufthavne eller på hoteller

Udland

16/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hvis du bruger offentlige opladere kan din telefon blive hacket

Den amerikanske efterretnings- og sikkerhedstjeneste udsendte beskeden via sin officielle Twitter-konto i Denver tidligere på måneden.

Det skriver Ladbible

På trods af den tilsyneladende bekvemmelighed ved fælles opladningsområder, siger FBI, at forbrugerne skal holde sig til deres egne USB-kabler, ladestik, bærbare opladere eller eksternt batteri.

Risiko for at blive hacket

Organisationen har oplyst, at hackere kunne bruge muligheden for at få adgang til en persons telefon eller tablet.

Din telefon vil blive låst eller deaktiveret, dine private data kan blive kompromitteret og din smartphone inficeret med malware, der stjæler potentielt følsomme data, herunder kreditkortoplysninger.

I opslaget på Twitter skrev FBI:

"Undgå at bruge gratis ladestandere i lufthavne, hoteller eller indkøbscentre. Dårlige aktører har fundet ud af måder at bruge offentlige USB-porte til at introducere malware og overvågningssoftware på enheder. Bær din egen oplader og USB-ledning og brug en stikkontakt i stedet."

Det samme gælder Wifi

At hacke telefoner gennem opladerstikket kaldes "juice jacking" og blev først opdaget i 2021 efter at forskere oprettede en ladestation for at vise potentialet for hacking ved sådanne kiosker.

FBIs feltkontor i Denver sagde, at Twitter-meddelelsen var ment som rådgivende, og at der ikke var nogen specifik sag, der foranledigede det.

I stedet er meddelelserne en del af en regelmæssig påmindelse. Svindlere bruger kompromitterede USB-kabler, der er efterladt ved ladestationer, til at kapre telefoner via software, der derefter bruges til at fjerne brugernavne og adgangskoder.

"Malware installeret gennem en USB-port kan låse en enhed eller eksportere personlige data og adgangskoder direkte til gerningsmanden," sagde FCC og fortsatte "Kriminelle kan bruge disse oplysninger til at få adgang til onlinekonti eller sælge dem til andre dårlige aktører. I nogle tilfælde har kriminelle efterladt kabler tilsluttet på stationerne."

FBI mindede også offentligheden om, at hackere kan bruge offentlige Wi-Fi-netværk til at målrette mod enheder og data, så følsomme transaktioner, herunder køb, bør undgås, mens de er på offentlige netværk.