Fanget på video: Tiger angriber træner under forestilling

Udland

04/01/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Dyretæmmeren er udenfor livsfare

Skræmmende optagelser viser det øjeblik, hvor en kattetæmmer i cirkus blev angrebet af en tiger under et live show.

Det skriver Daily Star

De chokerende optagelser viser tilskuere gispe af rædsel, da tigeren sank sine knivskarpe tænder ind i dyretræneren, Ivan Orfei ved showet i Lecce, i Italien den 29. december.

Orfei, 31, koncentrerede sig om et af de andre dyr, der sad på toppen af ​​en kæmpe metalring under forestillingen. Mens han fokuserede på den, kastede den anden store kat sig over ham og klemte kæberne om hans venstre ben.

Træneren blev hørt råbe, mens han kæmpede for at komme fri.

Dybe sår på halsen

Men tigeren ændrede taktik og hoppede på ryggen for at prøve at bide ham i nakken, hvilket er den måde, det naturlige rovdyr normalt ville dræbe sit levende bytte under en jagt.

Ivan nåede kun at komme fri, da hans assistent slog dyret med en rekvisit, som distraherede udyret længe nok til, at han kunne halte væk.

Han blev straks kørt til skadestuen på Vito Fazzi Hospital efter angrebet og modtog behandling for de dybe sår, han pådrog sig i halsen og benet.

Udenfor livsfare

I en erklæring udsendt på Facebook af cirkusledelsen sagde:

"Vores er en verden lavet af stor kærlighed til dyr, som Ivan selv demonstrerer for offentligheden i sine shows. Tigre er fascinerende dyr, og at vide, hvordan man tæmmer dem og etablerer et tillidsforhold til mennesket, er en kunst, der har fundet sted i hundreder af år, ikke kun i cirkusverdenen. Men ulykker kan ske, og det mod, der udvises af dem som ham, der udfører dette erhverv, er prisværdigt.
Ivan, en meget talentfuld professionel træner, blev ramt af en tiger under showet og fik heldigvis mindre skader, og hans tilstand giver ikke anledning til bekymring."

Manden er fortsat på hospitalet med skader, der siges at være alvorlige, men ikke livstruende.

En undersøgelse af hændelsen er nu i gang, oplyser lokale medier. Det er også blevet bekræftet, at tigeren vil blive set af en dyrlæge.