Fandt en USB-stick på gaden: Indholdet fik en folkeskolelærer anholdt

Udland

11/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Rikki Jørgensen

Da en mand finder en USB-stick på gaden, har han ingen mistanke om, at indholdet ville fælde en folkeskolelærer. Men efter at have set, hvad der lå på den transportable lagerenhed, gik han straks til politiet med sit fund.

Det spanske politi har iværksat en efterforskning af en folkeskolelærer, der i hemmelighed havde filmet adskillige elever, mens de skiftede tøj inden idrætstimerne.

Politiet besluttede sig for at undersøge den pågældende lærer, efter en person indleverede en USB-stick, som var blevet fundet på gaden, og som indeholdt materiale fra et omklædningsrum på en lokal skole.

Ud fra skoleuniformerne kunne politiet fastslå gerningsstedet, og derefter kunne de få fat i den pågældende lærer.

Under ransagning af lærerens kontor på en privatskole i Boadilla del Monte nær Madrid blev der beslaglagt en masse børnepornografisk materiale, det fortæller blandt andre den statslige tv-station RTVE.

Ifølge politiet er ofrene alle i omkring tolv år og har gået i sjette klasse. Den anklagede havde filmet skolepiger, mens de klædte om, i mindst ti år.

Flere piger er blevet identificeret på videoerne. Nogle af de filmede piger er nu voksne.

Ifølge efterforskningen lykkedes det flere gange den tiltalte lærer at overbevise pigerne om, at de skulle skifte tøj på hans kontor, fordi der var problemer med airconditioningen i omklædningsrummet. På den måde fik han filmet flere børn, der troede, de var alene, mens de skiftede tøj på lærerens kontor.