Ekspert deler sine bedste tips: Sådan får du din baggage først af flyet

Udland

25/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det kan være stressende når man skal have sin bagage efter en flyvetur, sådan sikrer du at din kommer først.

Feriesæsonen er officielt her, da mange forbereder sig på at tage på deres længe ventede sommerrejse.

Det skriver DailyRecord

På trods af al spændingen kan det faktisk være ret stressende at rejse for at komme dertil - uanset om du er bekymret for at huske alle de påkrævede dokumenter eller går i panik over at komme igennem sikkerhedskontrollen.

Ankom sent i lufthavnen

Angsten kan fortsætte, når du ankommer til den anden side, mens du tålmodigt venter på, at din kuffert kommer ud af flyet.

Men der kan være en måde at slippe af med den bekymring, med en ekspert, der opfordrer rejsende til at følge et sæt enkle trin for at sikre, at din bagage er den første ud af karrusellen efter landing.

Selvom det kan virke naturligt at ankomme til lufthavnen i god tid for at sikre, at du er igennem sikkerhedskontrollen i god tid før din gate bliver kaldt med tid til en lille drink på to, foreslår eksperterne, at du ankommer så sent som muligt til check-in skranken.

Hvis du tjekker sidst ind, vil det i teorien betyde, at dine kufferter bliver læsset til sidst på flyet, hvilket også burde betyde, at de kommer fra flyet og ind på karrusellen først, delte Escape.com.

Vent til boarding

Rampearbejder og gateagent i en regional lufthavn i USA fortalte Quora: "Tasker vil altid blive læsset forfra og bagpå på taskevognene, så hvis du tjekker ind sidst, vil dine tasker være i den sidste taskevogn."

Strategien er dog blevet stemplet som "højrisiko", hvor mange uden tvivl føler sig paniske ved tanken om at afbryde det, når det kommer til at ankomme i tide til en flyvning.

Heldigvis er der en anden, mindre stressende, mulighed, som er at "gatechecke" din taske.

Det betyder at aflevere bagage ved check-in så den bliver lagt i lastrummet.

Klistermærke

Denne mulighed kan dog betyde krav om ekstra sikkerhedsforanstaltninger såvel som potentielle ekstra gebyrer. Men det vil garantere, at dine tasker bliver frigivet først i den anden ende.

Nogle flyselskaber giver også mulighed for at betale ekstra for at få din bagage først, især hvis du rejser på business class eller er tilmeldt et flyselskabs loyalitetsordning.

Dette vil nogle gange endda betyde, at dine kufferter placeres på en separat bagagekarrusel.

Ifølge news.com.au kan det at bede om et "skrøbeligt" klistermærke til din bagage også hjælpe med at fremskynde tingene.

Klistermærket vil påvirke den rækkefølge, som tasker er stablet på flyet, hvilket betyder, at det kan betyde, at din sag bliver behandlet først, når du lander, da tasker, der er mærket som skrøbelige, bliver læsset ind til sidst.