Kok har fået nok: Nu er veganere bandlyst fra restaurant

Udland

22/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Ikke overraskende er initiativet ikke blevet taget særligt godt imod i veganske kredse.

Som kok på en restaurant skal man forholde sig til mange ting.

Man skal sørge for, man har de rigtige råvarer, at de bliver opbevaret under ordentligt forhold, man skal arbejde i et lynhurtigt tempo for at stille gæsternes sult, og så skal man jo også lige holde øje med, om der er noget bestemt ved bestillingerne, man skal sørge for at efterleve.

Men en kok på en populær restaurant i Australien har fået nok - af veganere.

Efter at have modtaget en dårlig anmeldelse på de sociale medier af en vegansk gæst, som klagede over rettens kvalitet samt manglen på veganske muligheder på menukortet, har John Mountain, som den berømte kok hedder, simpelthen bandlyst veganere fra sin restaurant, FYRE.

Eller som han selv formulerer det i et interview med CNN: "Jeg er færdig med veganere. Jeg er så, så, så, så færdig med dem!"

Artiklen fortsætter under opslaget

Find jeres plastikaffald et andet sted!

Teksten i ovenstående opslag lyder på dansk:

"Desværre er alle veganere nu bandlyst fra FYRE (af hensyn til mental sundhed). Vi takker for forståelsen."

I interviewet med CNN fortsætter John Mountain imidlertid sin svada mod veganerne og beder dem om at finde en "kebab-shop, der vil give jer det plastikaffald, I elsker så højt."

Mountain har arbejdet sammen med nogle af verdens absolut bedste kokke, og derfor kunne han simpelthen ikke acceptere at blive kritiseret for sine madlavningsevner af "en eller anden influencer, der ikke mener, jeg er 2023 nok", som han formulerer det.

"Hvis du forsøger at angribe min forretning, så forsøger du at angribe mig, og så slår jeg tilbage," lyder det videre.

Han påpeger desuden, at han altid ved, når der er en veganer til stede i salen, da vedkommende sørger for at gøre opmærksom på, at de veganere mindst 17 gange, inden bestillingen overhovedet er givet.

Har fået forretningen til at eksplodere

Nu kunne man måske tro, at det at bandlyse en hel befolkningsgruppe ville være et skidt valg rent forretningsmæssigt, men noget tyder på, at folk enten er enige med Mountain eller i hvert fald ikke har i sinde at lade sig påvirke af hele situationen.

Onsdag fortæller han nemlig til Daily Mail, at han er fuldt booket med reservationer (35 stk.), hvilket er markant mere end de seks reservationer, han normalt får på en hverdagsaften.

Kvinden, der efterlod den lidet flatterende anmeldelse, kontaktede faktisk restauranten flere uger inden, hun besøgte den, for med blokbogstaver at gøre opmærksom på, at hun var veganer.

Flere kendte veganske aktivister fortæller nu, at de overvejer at lave protester enten uden for eller inde på FYRE.