Du giver noget gratis og 6 andre ting, der får dig fyret fra McDonald's

Udland

09/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er alligevel nogle ret strikse retningslinjer!

Du når ikke op på at have 38.000 restauranter verden over, hvis du ikke har nogen regler for de ansatte.

Men der er alligevel nogle ting, som ansatte hos McDonald's skal efterleve, som virker ret strikse.

Om de nedenstående regler gælder for restauranterne over hele verden eller hovedsagelig er rettet mod de amerikanske vides ikke, men her får du syv eksempler, hvoraf nogle af dem faktisk kan få dig fyret, hvis du bryder dem!

1. Du må aldrig give noget gratis

Alle regler har sine undtagelser, men hos McDonald's er det i det store hele strengt forbudt for de ansatte for eksempel at give en lille kop kaffe til en politibetjent eller et par pommes frites til en træt sygeplejerske på vej hjem fra en døgnvagt.

Kæden betragter det nemlig som tyveri fra restauranten, og derfor er det fyringsgrundlag, hvis du er i dit gavmilde hjørne og vælger at handle derefter.

Der var dog en undtagelse under de første måneder af coronapandemien, hvor McDonald's sagde god for at give visse typer mad til ansatte i sundhedssektoren i USA.

2. Burgerne skal laves i en bestemt rækkefølge

For at få en så ensartet oplevelse overalt i verden, er der nødt til at være en række meget præcise opskrifter, de ansatte skal følge, når de skal lave en Big Mac eller en cheeseburger. Men en ting er, at mængden af ingredienser skal være på plads - ifølge onlinemediet Mental Floss risikerer ansatte at blive fyret, hvis de ikke følger samlevejledningen til punkt og prikke.

3. Du må ikke spille McD-versionen af Matador

Skal man tro en samtale på onlineforummet Reddit, samt andre kilder rundt om på nettet, er det strengt forbudt for ansatte hos McDonald's at spille den populære McDonald's-version af Monopoly (den engelske version af Matador).

4. Du skal vaske hænder mindst to gange i timen

Denne regel er der nok mange fans af Den Gyldne Måge, der er glad for, men man må håbe, de ansatte får rabat på fugtighedscreme til hænderne.

For ifølge onlinemediet Salon skal ansatte på visse McDonald's-restauranter vaske hænder mindst to gange i timen, hvis de ikke vil risikere at blive fyret.

5. Ronald McDonald er bundet på hænder og fødder

Ansatte hos McDonald's må kun (KUN!) omtale den ikoniske maskot ved dens fulde navn. Ingen kælenavne, forkortelser eller noget i den stil.

Værre er det imidlertid for manden, der poserer som den gule og røde klovn: Han må aldrig afsløre sin sande identitet, han må ikke afsløre forretningshemmeligheder, selv efter han er stoppet som klovn, og så må han kun svare kunder ud fra et manuskript med allerede forberedte svar, ifølge mediet Reader's Digest.

6. Forkert portionsstørrelse er fyringsgrund

Ifølge en tidligere ansat hos McDonald's kan ansatte blive fyret, hvis de ikke har styr på at servere det rigtige antal pommes frites eller den rette mængde milkshake.

For milkshakes er der en fejlmargin på plus/minus 7,4 ml, og ifølge den tidligere ansatte kan nogle få tilfælde af forkerte mængder føre til fyring.

7. Sorte bukser og skinnende sko - som du selv køber

McDonald's sørger for arbejdstøj til de ansatte, men kun for halvdelen af kroppen. Ifølge jobsiden Zippa skal de ansatte nemlig selv sørge for bukser og sko, men det betyder ikke, man kan møde op i det, man har lyst til.

Bukserne skal være sorte, de må ikke være af denim, det må ikke være joggingtøj og leggins er også udelukket. Når det kommer til skoene skal de også være sorte, de skal kunne poleres, så de skinner, og de skal være skridsikre.

Kilde: EatThis.com