Lille pige fanget i brændende seng: Du gætter aldrig, hvem der reddede hende

Udland

06/5/23 | 06:21

Foto: Youtube: A Current Affair
Foto: Youtube: A Current Affair

Skrevet af Maria K.

Tre af familiens 4 børn var blevet puttet. Imens var faren taget på hospitalet med familiens yngste, lille Elodie, der var utilpas. Moren, Jade Waren, faldt helt udmattet i søvn til en film, og da hun vågnede, var det til et sandt mareridt, der var lige ved at koste hendes børn livet.

Enhver forælder kan nok nikke genkendende til den træthed, der kan opstå for forældre til fire småbørn, men det er de færreste, der kan forestille sig det mareridt, som Jade Warren fra Adelaide, Australien, slog øjnene op til - og heller ikke den taknemmelighed, hun efterfølgende har forsøgt at beskrive til redningsmanden.

Vækket af høje lyde fra brandalarmen og børneskrig

To af de børn, der tidligere på aftenen var blevet puttet var 18 måneder gamle Nevaeh og hendes 4 årige storebror Aspen. Aspen og Kalila blev puttet med flaske på familiens sofa og lille Nevaeh blev lagt i sin tremmeseng. I et andet værelse lagde Jade sig for at slappe af til en film, men faldt i søvn. 

Hun havde formentlig regnet med at blive vækket af den yngste datter og farens hjemkomst, men hun blev i stedet vækket af skrig fra Aspen og lyden af brandalarmen. I stuen blev hun mødt af et frygteligt syn. Der var røg og ild, og lille Nevaehs tremmeseng stod også i flammer. 

Et lille helt med et stort mod

Moren Jade greb en slange og fik slukket ilden, og der gik heller ikke længe før en ambulance ankom til hjemmet. Nevaeh slap med et mindre brandsår på næsen, mens hendes bror 4-årige Aspen fik forbrændinger på store dele af kroppen. 

Men det gjorde han, fordi han reddede sin lillesøster. Da han så flammerne ved sin søsters seng gjorde han, hvad en sand helt ville gøre, han kravlede ind til hende, og beskyttede hendes lille krop med sin egen. Om sin heltemodige søn siger Jade Wader selv: "De fleste voksne ville ikke være så modige. Jeg tror ikke, han er klar over, hvor specielt det, han gjorde, er".

Selvom han i dag lever med store ar fra forbrændingerne, er det intet sammenlignet med de smerter, familien ville have oplevet, hvis den lille dreng ikke havde været så modig.