Disney World laver bummert på twitter: 1939 var et godt år

Udland

09/12/22 | 07:00

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

De havde lige glemt anden verdenskrig

I Disney-universet var 1939 et stort år: Grundlæggeren Walt Disney modtog en æres-Oscar (en statue i almindelig størrelse og syv små) for Snehvide og de syv dværge ved den 11. årlige Oscar-uddeling.

Men selvom Disney forståeligt nok kunne være nostalgisk for det år og den æra, forbløffede den officielle Walt Disney World-konto stadig brugere online, da den tweetede den 28. november, at "1939 var en stemning" sammen med en video med ordene "Drop into the HappyVerse,” til sine 3,7 millioner følgere.

Det skriver Buzzfeed

Baseret på skærmbilleder så videoen ud til at være et udsnit på fem sekunder af Disneys seneste reklamefilm, hvor folk er klædt i de flapper-outfits, der var populære i 1920'erne.

Glemte detalje

Tweetet, som var oppe i fem dage, før det endelig blev fjernet, så ud til at glemme en stor begivenhed som skete netop det år.

1939 var ikke helt så magisk for store dele af verden: begyndelsen af ​​Anden Verdenskrig skete nemlig der.

Under Hitlers styre lancerede Nazityskland sin erobringskampagne, der startede med invasionen af ​​Polen i september samme år.

Fra 1939 til 1945 ville op til 85 millioner mennesker verden over dø, inklusive millioner af jøder, som blev angrebet og forfulgt i hele Europa.

Anden verdenskrig og racisme

Naturligvis var andre twitter-brugere hurtige til at gribe til tasterne og påpege alt det Disney har overset 

"Polen blev ikke konsulteret," skrev en bruger.

Tweetet førte også til et gensyn med Walt Disneys egen arv og beskyldninger om antisemitisme.

Blot et år før "stemningen" i 1939 ville Disney byde Leni Riefenstahl, en nazitysk filminstruktør, velkommen og give hende en rundvisning i hans studie.

Og for sorte amerikanere var "stemningen" fra 1939 Jim Crow-adskillelse, da lovene, der udpegede dem som andenrangsborgere i det offentlige liv, fortsatte.

"1939 var bestemt ikke en stemning for sorte amerikanere. Har Disney hørt om Jim Crow? Det ved jeg, at de har på grund af deres racistiske tidlige film," skrev en anden bruger.