Dette indebærer det at arbejde på verdens mest nordliggende arbejdsplads

Udland

02/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Verdens mest fjerntliggende postkontor, der ansætter årligt, har en unik jobbeskrivelse, der følger med en meget eftertragtet rolle.

Hundreder af mennesker fra hele verden søgte hurtigt stillingerne, der er placeret et af de mest afsides steder i verden.

Beliggende ved Port Lockroy på kontinentet Antarktis er "Pingvin Postkontoret", som det kærligt er blevet kaldt, en næsten 80 år gammel britisk-ejet bygning på Goudier Island, der er cirka på størrelse med en fodboldbane.

Det er befolket med hundredvis af pingviner og fungerer også som et museum, der administreres af det britiske Antarktis-fonde.

Ifølge The Washington Post ansætter den britiske velgørenhedsorganisation fire postmestre til at arbejde og bo på øen fra november til marts hvert år, hvor en af de vigtigste specifikationer for jobbet er evnen til at tælle pingviner.

De er også ansvarlige for overvågning af dyrelivet og indsamling af miljødata. Camilla Nichol, administrerende direktør for fonden, påpegede: "At leve der er ret hårdt arbejde. Du kan have 12-timers dage. Der er ikke meget tid til hvile og afslapning."

Alligevel er jobbene stadig eftertragtede. Et år rapporterede de omkring 2.500 ansøgninger: "Vi får mennesker i alle aldre fra hele verden," og tilføjede, at folk "fra alle samfundslag" ansøger om stillingerne.

Og hun tilføjer: "Vi leder efter mennesker, der er i god form og robuste og virkelig elsker at møde mennesker og besøgende."

De tilgængelige roller er baseleder, butiksbestyrer og to generelle assistenter, og de skal være berettiget til at arbejde i Storbritannien.

Lucy Dorman, baseleder på Port Lockroy under sæsonen 2019-2020, talte om, hvor udfordrende rollen er, og bemærkede: "Der er meget at slæbe rundt på."

Hun forklarede, at personalet skulle flytte "kasser, spande og dunke gennem sneen eller over glatte klipper de fleste dage".

Dorman sagde også, at det tog "meget tid at børste pingvin**** af stenene".

Hun understregede: "Det vigtigste er at vælge folk, der kan komme godt ud af det med hinanden."

Nichol var enig med hende og fortsatte: "I skal komme godt ud af det, for man kan ikke komme let væk fra hinanden igen. Vi leder efter et hold; fire mennesker, der kan leve og arbejde sammen."

At holde øje med pingvinernes tilstedeværelse på øen er en fordel for Dorman, selvom "de fleste sandsynligvis ikke er så opmærksomme på, hvor lugtende de er".

Kilde: LADbible.