Cyklist angrebet af puma: De vilde kattedyr lever blandt os

Udland

06/05/2023

Skrevet af Redaktionen

For cirka 10 år siden kom der faktisk beviser på, at store katte lever vildt i Storbritannien. Panikslagne briter har i alt rapporteret, at de har set vilde kattedyr 38 gange i 2022.

Hvis du troede, at pumaer, løver eller andre store kattedyr, kun holder til i eksotiske lande, så tager du fejl. I Storbritannien er der set flere vilde kattedyr i det foregående år. I alt er der rapporteret 38 tilfælde, hvor der er spottet et vildt kattelignende dyr.

Det er avisen Daily Star, der fortæller om den panikslagne offentlighed, der tilsyneladende har set både pumaer, geparder, leoparder og endda løver vandre rundt i landet.

En cyklist hævdede endda, at han var blevet bidt af en puma. I samme område var der hunde, der blev angrebet af en et meter høj, stor 'kat'.

Men det er ikke den eneste gang, der er blevet rapporteret til politiet angående store katte.

Endda i London er der blevet kaldt en mistanke ind til politiet, da nogen så, at en "stor kat uden hale" sneg sig rundt i Hyde Park.

En af de mere foruroligende rapporteringer kom fra Leicestershire, hvor nogen angiveligt havde set en løve i sin have.

Ingen af de påståede vilde dyr er blevet fanget, Det betyder, at de stadig strejfer rundt på Storbritanniens gader i dag.

Det sidste faktiske bevis på, at der lever store, vilde katte i Storbritannien, kom i 2011. Her havde eksperter fra Durham University testet hår, de havde fundet i det nordlige Devon. Disse prøver beviste, at der var en leopard, der boede i området

En dyreekspert, Rhoda Watkins, fortalte Daily Star sidste år:
"Jeg er helt overbevist om, at vi har store katte i Storbritannien. Beviset er der, videnskaben er der. Vi begynder at få adgang til DNA-analyse og retsmedicinsk videnskab, som er virkelig nyttigt. Men det, der har overbevist mig, er det bevis, der efterlades på knoglerne. Når en stor kat dræber noget, efterlader den tandaftryk i knoglerne på det dyr, den har spist."

Tror du også, der lever vilde, store kattedyr i Danmark?