Byggede kloakbrønd – nu væmmes naboerne ved den uudholdelige stank

Udland

18/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Katrine Lykke

Beboere hævder, at de er blevet ude af stand til at åbne deres vinduer på grund af den "uudholdelige stank" fra naboens nybyggede toilet.

En stilladsbygger i et velhavende Bournemouth-kvarter i England har skabt stor debat blandt naboerne, efter han installerede et toilet, der løber direkte ud i haven.

Det skriver Express.

Den 57-årige Gary Levesconte byggede det omdiskuterede toilet i sin baghave, så han og familien ikke længere behøver at gå tilbage til hovedhuset, når de skal på toilettet.

Men den idé er flere af naboerne ikke særligt begejstrede for.

Nabo: "Potentiel sundhedsfare"

En række af områdets beboere hævder, at de nu ikke længere er i stand til at åbne deres vinduer på grund af den "uudholdelige stank", og de har klaget til kommunen.

De mener nemlig også, at lugtgenerne fra naboens nye toilet vil afskrække potentielle købere og forårsage et betydeligt fald i deres ejendommes værdi.

"Vi bor ikke midt på landet, hvor der kan være behov for, at en ejendom har en kloakbrønd,” siger en nabo, mens en anden utilfreds beboer beskriver toilettet som en "potentiel sundhedsfare".

Ejer: "Der er ingen lugt"

Levesconte selv er ked af situationen og understreger, at det aldrig har været hans hensigt at genere naboerne. Han kan dog slet ikke genkende det billede, som områdets beboere tegner.

"De siger, at lugten er ulækker, men der er ingen lugt. Toilettet er monteret korrekt,” fortæller han og tilføjer: “Vi har holdt 60 års fødselsdagsfest i haven for tre uger siden, og jeg lugtede aldrig noget.”

Ejeren fortæller derudover, at toilettet slet ikke bruges dagligt – ikke engang ugentligt, men da deres lejlighed ligger på første sal i hovedhuset, hvor man skal op ad en vindeltrappe for at komme dertil, er toilettet i haven meget praktisk, når han fx har besøg af børnebørnene, der gerne vil lege i haven.

Sagen er ikke endeligt afgjort, og fremtiden må vise, om naboerne bliver nødt til at vænne sig til havetoilettet, eller om Levesconte må rive det ned eller koble det på det lokale kloaknet i stedet.

Uanset udfaldet er der dog ingen tvivl om, at stemningen i det rige boligkvarter ”stinker” i disse dage.