Buschauffør med opråb til passagerer: Stop med at gøre det her

Udland

19/08/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Har du også gjort dig skyldig i denne dårlige vane?

En buschauffør har opfordret utålmodige passagerer, der ønsker at lade dem vide, at de gerne vil stå af. Stop med at trykke på stopknappen igen og igen,

Det skriver Ladbible

En gang til. Okay, måske er de ikke så rasende over det, men de vil virkelig gerne have dig til at vide, at når du trykker på 'stop'-knappen, hørte de dig første gang, og de har endda et praktisk andet værktøj til at fortælle dem om dig ønsker at stå af.

Trykker igen og igen

Den officielle etikette ved afstigning af bussen er, at når dit stop nærmer sig, trykker du på den lille knap, som siger 'ding' og lader chaufføren vide, at du vil have dem til at stoppe.

Buschauffører ville foretrække, hvis folk gav dem god tid til at nå at aktivere bremserne, da det ikke er sjovt for de andre passagerer at bringe en gigantisk metalklods på hjul til et brat stop.

Når du har trykket på knappen og hørt 'ding'et (og muligvis også tændt det 'Stop'-skilt, som nogle af dem har), er der ventetid inden man rent faktisk ankommer til sit stop, selvom mange gerne vil bruge denne tid til at klatre op foran bussen.

Sådan skal det foregå, et informativt 'ding' i god tid og derefter en yndefuld afstigning ved dit foretrukne stop, selvfølgelig skal man lige stoppe for at sige en eller anden variation af 'tak' eller 'god dag' til chaufføren, men det går ikke altid så glat.

Sådan ser det faktisk ud

Desværre kan nogle passagerer lide at trykke på stop igen og igen, som om hvert tryk på knappen vil give dig gratis chokolade, og det går virkelig nogle chauffører på nerverne.

En chauffør gik på TikTok for at forklare, at det virkelig var unødvendigt at trykke på knappen flere gange, og enhver, der troede, at de sikrede, at deres chauffør hørte dem, begik en fejl.

Først og fremmest hørte de sikkert 'ding'-støjen, og for det andet afslørede buschauffør og  TikToker Amy, at når du ringer på klokken, lyser et ikon af en klokke på deres instrumentbræt, så de ved, at du vil af.

Hun sagde, at der var 'ingen grund' til at blive ved med at trykke på stop da 'vi ved, du vil af ved næste stop', og opfordrede passagerer, der begår denne fejl, 'ikke gå i panik'.

Slap af, du skal nok komme ud

I stedet burde du være i stand til at slappe af i dit hæsligt mønstrede sæde sikkert i vidende om, at dit ønske om at stige af snart ville blive opfyldt.

Folk fandt dette lille instrumentbrætlys ret fascinerende at lære om, idet de sagde, at de var glade for at vide det, mens en person sagde, at de kunne lide at rejse med en smart bus, som også sagde ordene 'stop anmodet' højt, når du trykkede på knappen.

En anden indrømmede, at de blev ved med at trykke på knappen hele tiden, fordi de 'bare kan lide lyden', mens en anden sagde, at deres angst ville få dem til at bekymre sig om, at chaufføren 'ikke så det'.

En anden kommentator afslørede, at dette faktisk var sket for dem, og deres bus kørte yderligere fire stop, før chaufføren indså og undskyldte for, at de 'ikke så anmodningen'.

Men mange andre kommentatorer ønskede at vide, "hvorfor går min buschauffør altid glip af mit stop?", hvor nogle få sagde, at deres chauffører ikke stoppede for at lukke dem ud, medmindre de lavede en reel støj.