Bilekspert advarer: Denne fejl kan koste dig dyrt når du vasker bilen

Udland

23/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Nu hvor foråret for alvor er over Danmark, vælger flere bilejere at gøre bilen forårsklar.

En bilekspert har advaret bilister om ikke at begå en dyr og alt for almindelig bilfejl - og advaret om, at det godt kan ødelægge deres lak.

Det skriver Mirror

Selvom bilejere ofte bare smider den klud, de har brugt, til side for at tørre og samler den op igen, når det er tid til næste bilvask, kan det ende med at koste dig dyrt.

Grus og støv kan stadig være indlejret i kludens fibre, næste gang du kommer for at vaske din bil.

Desuden kan nogle håndklædematerialer, såsom te- eller badehåndklæder, være for ru og kan meget vel ende med at forårsage mikroridser på lakken.

Pas på din lak

Når vi går ind i en frisk ny sæson, vil mange se efter at give deres bil en god forårsrengøring. I

betragtning af at en professionel bilvask og detaljering kan koste så meget som £200 (1600 kroner) ifølge NimbleFins, vælge mange at prøve at vaske deres køretøj selv.

Mike Thompson, chief operating officer hos Leasing Options, sagde:

"Der er ikke noget bedre tidspunkt at befri din bil for vintersnavs end i starten af ​​foråret. Med leveomkostningskrisen, der presser priserne op i hele Storbritannien, vil mange chauffører vælge at vaske deres biler derhjemme i år. Det er dog vigtigt at være opmærksom på almindelig praksis, der enten kan være at reducere effektiviteten af ​​din rengøring eller endnu værre skade dit køretøjs lak."

Skift svampe, klude og vand ofte

Eksperter hos billeasingselskabet Leasing Options har i stedet rådet til at vælge en ren mikrofiberklud, og sørg for at vaske denne grundigt mellem vaskene for en funklende, ridsefri finish.

Snavs, sand og grus kan også klamre sig til svampe og kan gnides tilbage i lakken, hvis du ikke er forsigtig.

Såvel som mellem vaskene skal du også passe på, når du går mellem forskellige områder af din bil, for eksempel fra hjulene til din lak.

Leasing Options foreslår derfor at bruge separate svampe til forskellige dele af din bil, mens du sørger for også at skifte din vandspand, når du skifter svamp.