Bedstemor fodrer ænder på gåtur: Så får hun bøde på 1200 kroner

Udland

09/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Pludselig blev hun stoppet af politiet og fik en bøde.

En bedstemor fortæller, at hun fik en bøde på 150 £ (1200 kroner) for at fodre ænderne ved en lokal flod.

Det skriver Ladbible

Det bliver mere og mere velkendt, at det faktisk ikke er så godt for ænderne at smide brød til dem, fordi det ikke giver dem den ernæring eller de kalorier, de har brug for. Alligevel ville du ikke forvente at blive idømt en bøde på på 1200 kroner for at smide dem et par skiver franskbrød. 

Men det er hvad denne 68-årige bedstemor siger, der skete med hende den anden dag, mens hun forsøgte at fodre ænderne i en park i Kent.

Bliver stoppet af politiet

Susan Watson gik en tur langs en dejlig sti ved floden i Tonbridge med et stykke brød i hånden til ænderne, da hun blev kontaktet af en politibetjent, som fortalte hende, at hun stod til en bøde på 1200 kroner.

Hun fik dog at vide, at hvis bøden blev betalt med det samme, ville der kun være en bøde på £100 (840 kroner), hvilket stadig føles ret stejlt for at give noget brød til en flok ænder.

Forbløffet sagde hun ja til at betale med det samme, men har siden ringet til kommunen, som har fortalt hende, at de ikke er klar over, at der er en bøde for at fodre ænder.

Kvinden fortalte om sin noget chokerende oplevelse:

"Da han sagde, at det var £150 (1200 kroner), faldt jeg næsten om. Jeg tror, ​​jeg var i chok, for jeg plejer ikke at være stille, og jeg tog bare bøden fra ham og puttede den i lommen. Jeg gik rundt i byen og tænkte, at jeg ikke tror på det. Jeg gik ind til de lokale slagtere og fortalte ham det, og han kunne heller ikke tro det. Han sagde, at han ville ringe til sin kone for at fortælle hende det, da hun også fodrer ænderne."

Får en undskyldning

Til sidst indrømmede rådet, at der var tale om en fejl, og at bøden aldrig skulle have været udskrevet. Susan har nu fået en fuld refusion og en undskyldning. Tonbridge og Malling Borough Council sagde i en erklæring:

"Vi tog den forkerte beslutning her. Den retshåndhævende embedsmand mente, at det at tabe, hvad han følte var en stor mængde brød i floden, retfærdiggjorde en straf. Men før der overhovedet blev gjort opmærksom på dette, havde selskabet gennemgået sagen og kommet frem til, at det ikke var berettiget. Bøden er allerede blevet refunderet, og vi vil gerne undskylde for fejlen."

Når det så er sagt, er det værd at huske på, at brød faktisk ikke er så godt til ænder.

I små mængder vil det ikke gøre dem nogen skade, men RSPB-rådet siger, at ænder 'ligesom os' har brug for en 'varieret kost for at forblive sunde'. Så hvis du vil give dem noget at spise, hvorfor så ikke give dem majs, havregrød, fuglefrø eller nogle ærter?