En elefant på den berygtede indiske turistattraktion, Amer Fort, slyngede en ridende turist rundt i snablen, og bankede hende til jorden på et torv i Jaipur.
Men ifølge World Animal Protection var det en uundgåelig ilykke, der bare ventede på at ske.
Organisationen har forsøgt at stoppe den farlige elefantridning på Amer Fort siden 2016, hvor en dresseret rideelefant var ved at slå en ridende turist ihjel under en ridetur.
Bag rideelefanter, som de 82, der bruges på Amer Fort, ligger månedslang mishandling af de vilde dyr, der er nedbrudt og knækket af den barske træning fortæller kampagnechef for World Animal Protection DK, Esben Sloth.
"Vi har advaret mod det her i årevis, mens vi har forsøgt at stoppe elefantridning på Amer Fort og mange andre steder i verden. Også Indiens miljøministerium anbefaler, at udfase den bizarre turistunderholdning på fortet, der er baseret på barske træningsmetoder, hvor elefantunger tages fra deres moder i en tidlig alder og gøres til 'lydige' elefanter ved hjælp af gentagne tæsk, spidse elefant-kroge, lænkning og andre rå metoder, der aldrig bør benyttes overfor hverken vilde eller tamme dyr," siger kampagnechefen.
Brutal dyremishandling
Dagen lang tvinges de dresserede rideelefanter til at bære rundt på turister, og når de ikke 'arbejder' er de lænket, ude af stand til at omgås andre artsfælller. Altsammen noget der lægger et hårdt mentalt og fysisk pres på de vilde dyr.
Under elefantens amok-løb på et torv fuld af turister og lokale, kom to mennesker til skade. Hårdest såret blev den kvindelige turist, der blandt andet brækkede sit ene ben, da hun blev slynget rundt i luften og banket ned i torvets belægning.
"Det her er endnu engang et vink med en vognstang til de turister, der rejser i lande som Indien, Laos, Cambodia og Thailand, hvor elefantridning desværre stadig er udbredt. Vores helt klare råd er, at man skal holde sig langt væk fra den slags aktiviteter," lyder rådet fra Esben Sloth.
Samtidig opfordrer organisationen både tour-udbydere og rejsebureauer til ikke at guide turister hen til stedet eller formidle billetter til elefantridning på hverken Amer Fort eller andre steder i verden. Det samme gælder badning og vask af elefanter.
"Det er dyremishandling, der er livsfarligt for mennesker, og brutalt og umenneskeligt for de pågældende dyr," slutter Esben Sloth.
Du kan se overvågningsoptagelser fra den uhyggelige hændelse her.