Oppositionen kræver narkotikatest: Den finske statsminister afsløret i vild festvideo

Udland

18/08/2022

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Skrevet af Rikki Jørgensen

Den finske statsminister er kommet i modvind efter en video fra en fest, som hun deltager i, er blevet lækket på sociale medier. Flere synes, at hun skal koncentrere sig om at styre Finland igennem de mange kriser, landet lige nu står over for.

Det kan nogen gange være svært at have et lands øverste embede. Man kan ikke tillade sig ret meget, før man skal stå til ansvar overfor kritiske røster.

For Finlands ellers meget populære statsminister, Sanna Marin (36), har en lækket video, hvor hun synger og fester skabt røre i den finske andedam.

Oppositionspartierne kritiserer statsministeren for at feste i en krisetid, og oppositionens partileder, Riikka Purra, har endda opfordret til, at Sanna Marin skal gennemgå en narkotikatest efter videoen er blevet lagt til offentlig skue. Hun mener, at det skal være med til at fjerne enhver skygge af tvivl, som Finlands borgere skulle have.

Statsministeren opfører sig meget løssluppent, men sikkert ikke mere festligt end så mange andre ville gøre, hvis man var i festligt lag med venner og lidt for meget alkohol. Statsministeren har aldrig tidligere lagt skjul på, at hun godt kan lide at feste og hun er flere gange blevet fotograferet på festivaller.

Sanna Marin selv, 36, har kategorisk nægtet, at hun skulle have taget stoffer. Hun har fortalt, at hun kun drak alkohol og bare festede igennem på en måde, der måske var lidt 'højlydt'.

Tidligere var Sanna Marin verdens yngste regeringschef, men den titel er nu overtaget af Chiles præsident Gabriel Boric.

I løbet af torsdagen, har Sanna Marin kommenteret på videoen. Hun fortalte, at hun godt vidste, at der blev filmet til festen, men hun var ked af, at videoen var blevet lækket.

"Jeg dansede, sang og festede - helt lovlige ting. Og jeg har aldrig været i en situation, hvor jeg har set eller kendt til andre bruge stoffer," tilføjede hun. "Jeg har et familieliv, jeg har et arbejdsliv, og jeg har min fritid som jeg tilbringer med mine venner. Stort set det samme som mange andre mennesker på min alder," sagde Sanne Marin.

Hun tilføjede, at hun ikke følte noget behov for at ændre sin adfærd. "Jeg vil være nøjagtig den samme person, som jeg har været indtil nu, og jeg håber, at det vil blive accepteret."

Hvad synes du? Går vi i for små sko i forhold til vores statsoverhoveder?

Se videoen nedenfor.