'Ældre tanter' køber unge afrikanske mænd: Nu lukker dette land for de gamle kvinder

Udland

07/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Ofte hører vi om ældre mænd, der rejser til udlandet for at besøge yngre kvinder, men i flere afrikanske lande er det særligt ældre kvinder, der er på udkig efter unge mænd.

Regeringen i Gambia ønsker at stopper en særlig form for turisme, der hvor ældre kvinder fra vestlige lande rejser til landet for at opsøge eventyr med unge afrikanske mænd.

Det betyder, at flere områder indenfor turismebranchen i landet skal omstruktureres.

Det er ikke nogen hemmelighed, at ældre vestlige kvinder tager på ferie i Afrika for at møde unge afrikanske drenge og mænd. Særligt Gambia har været en af favoritdestinationerne i denne sammenhæng.

Myndighederne i Gambia bryder sig dog ikke om denne form for turisme, og vil nu i gang med at ændre hele deres turismesektor. Her skal fokus lægges på yngre personer og på landets overdådige natur.

Bla. skriver Telegraph, at regeringen i Gambia er træt af 'ældre tanter', der kommer for at købe sex af fattige afrikanske mænd.

Det er primært kvinder fra 68-generationen, der benytter sig af sexturisme. I løbet af de sidste år har fænomenet fået mere og mere medieopmærksomhed, og f.eks. er det blevet beskrevet forholdsvist positivt i flere svenske medier.

Det er dog ifølge myndighederne i Gambia ikke et positiv fænomen.

Abubacarr Camara, der er formand for landets turistråd, siger til  Telegraph, at Gambia ønsker at ændre sit internationale image og tiltrække "kvalitetsturister" i stedet for sexkøbende europæiske kvinder "af en vis alder".

"Vi vil gerne have turister, der sætter pris på vores land og dets kultur, men ikke turister, der kommer, bare fordi de vil have sex," siger han.