75-årig vil gøre op med ungdomskulturen: Deler modetips til modige modne kvinder

Udland

30/03/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Hun har selv oplevet at få kritik for sit tøj, men hun mener ikke vi skal lade os begrænse af samfundets normer.

På trods af at hver enkelt person, der lever længe nok, uundgåeligt ældes og modnes, synes der i dag at være et noget desperat og usundt stigma omkring alderdommen.

Det skriver Bored Panda

Det forsøger Candace Leslie Cimas på 75 at gøre op med. På det sociale medie TikTok deler hun modevideoer til den modne kvinde.

I en af hendes videoer med 7,4 millioner visninger på TikTok, besvarer hun kommentarer om hendes valg af ærmeløse trøje med "Jeg er faktisk 75". 

Og det er et af ​​de mange måder, hvorpå denne kvinde sætter et godt eksempel på en moden og modig tilgang til modenhed og dens potentiale.

Jeg ser godt ud som 75-årig

I den video kan man se Candance iført et par bukser og en ærmeløs trøje. Over hende har hun skrevet en kommentar, som hun har fået på netop det sæt tøj. I kommentaren står der: 

"du er 60, det skal du ikke have på,"

Kvindens svar på kommentaren er: "Jeg er faktisk 75."

Candace har en hel artikel på sin blog om dette ærmeløse skjortestil-element, som kaldes Woman's Right to Bare Arms. Hun forklarer, at hun har mange ærmeløse toppe på, og der er altid nogen, der skriver til hende, at kvinder over 60 ikke skal blotte armene.

Hun minder sine læsere om, at det i 1800-tallet var uacceptabelt for en kvinde at vise sine ankler offentligt, i 1920'erne og 1930'erne blev det betragtet som meget dårlig smag at gå uden hat, mens 1940'erne og 1950'ernes kvinder ofte forventedes at bære handsker.

Kvinden siger, at det er vigtigt at understrege, at det er helt normalt at have noget løs hud på overarmen, ligesom det er normalt at få rynker i ansigtet, når man bliver ældre. "

Så... du har noget løs hud på dine arme eller nogle årer på dine ben eller alderspletter på din hånd... Hvorfor er det en dårlig ting?" siger hun. 

En modig tilgang til modenheden

Candace Leslie Cima er en af ​​ambassadørerne for en moden og, som hun selv udtrykker det, modig tilgang til modenhed.

Kvinden fortæller på sin blog, at da hun voksede op, havde hendes mor og far et ordsprog indrammet på væggen, der lød som følger: "At blive gammel er ikke for tøser."

Hun siger, da hun var ung, var det bare en joke, de grinede af. Men nu, i en alder af 75, har hun lært den sande betydning af denne sætning at kende. Emnet om aldring er ikke trivielt, som nogen måske tror, ​​det er.

"Der er så mange forviklinger af aldring med så mange lag at skrælle tilbage og undersøge," siger hun.

Vil bekæmpe ungdomskulturen

Candace vil gerne gøre op med ungdomskulturen i den vestlige verden. Hun mener at det kræver, at vi kigger på de myter der omgiver det at ældes og ændre vores adfærd så vi ikke bliver ved med at gengive dem. 

"Jeg vil ikke hænge fast i år, der er gået. Jeg er spændt på at se, hvad der kommer! Jeg lærer stadig nye ting om mig selv.” siger Candace og fortsætter:

"Selvom der i øjeblikket er stor samfundsmæssig vægt på ungdommelighed, var det ikke altid tilfældet. Det er vores kultur, der har omdefineret opvæksten som intet andet end et spørgsmål om tilbagegang. Vi presser de 16- til 26-årige med budskabet om, at dette er de bedste år i deres liv, det er ikke nødvendigvis sandt."