70-årig pensionist reddet af køleskab: Lastbil torpederede hus

Udland

05/02/2023

Foto: Distriktshovedkvarteret for statens brandvæsen i Mrągowo
Foto: Distriktshovedkvarteret for statens brandvæsen i Mrągowo

Skrevet af Redaktionen

En uheldig lastbilchauffør formåede ikke at tage et sving på vejen, hvilket fik den store lastbil ud af kurs. Dermed røg lastbilen direkte ind i et hus. Ejeren af huset overlevede kun, fordi hun sad bag et køleskab.

Om vinteren sker der ulykker på vejene. Der er is, og biler mister grebet på vejene. Det samme sker for lastbiler, men her er der fare for alvorligere ulykker, når de store transportenheder kommer ud af kontrol.

Det skete blandt andet i den polske landsby Mojtyny. Her skred chaufføren ud i et sving, og kort tid efter kunne han ikke undgå at torpedere et hus. Sammenstødet mellem huset og lastbilen endte med at rive hele køkkenet ned.

Hr. og Fru Serowik er begge pensionister, og de var stået tidligt op den morgen. Klokken seks sætter den 70-årige Irena sig i køkkenet med et glas vand, mens hendes mand er gået i kælderen for at ordne nogle praktiske ting.

Pludselig lød der et kæmpe brag. Irena husker tilbage på øjeblikket med rædsel:

"Køleskabet, jeg sad bagved, reddede mit liv. Jeg sad og læste en brochure, da bilen kørte ind i mit køkken. Derefter begyndte alt at falde sammen over mig, og jeg sad halvt dækket af murbrokker. Lastbilen skubbede mig og bordet ind i det andet rum. Jeg ville ikke på hospitalet, lægen undersøgte mig, og jeg blev hjemme," fortæller den forskrækkede pensionist om ulykken.

Hendes mand hørte braget fra kælderen og løb straks til undsætning. Han fandt sin kone halvt begravet i mursten og skreg om hjælp.

Det tog dog over en halv time for brandfolkene at befri hende. Men Irena var ekstremt heldig. Bortset fra et chok og få skrammer skete der ikke noget alvorligt med hende.

Det samme kan man ikke sige om hendes køkken, som er helt revet ned. Det har gjort huset ubeboeligt.

Lastbilchaufføren kom heller ikke til skade. Da han mistede herredømmet, vidste han at en kollision var uundgåelig, så han handlede lynhurtigt og klatrede ind i sovepladsen over førerhuset. På den måde undgik han at komme til skade.

Imens huset repareres bor Hr. og Fro Serowik hos deres datter. Lastbilchaufføren endte med at få flere klip i kørekortet.