65-årig naturist i forsvar: "Vi er ikke sexfreaks"

Udland

30/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Han vil gerne nedbryde de fordomme der er om naturister

En mand, der har været naturist i mere end 45 år, har forsvaret sig selv efter at han blev anklaget for at være en del af "en kult af rablende sexfreaks".'

Det skriver The Mirror

Tony Graham, 65, hævder, at naturister bare er "normale mennesker, der kan lide at tage deres tøj af" og siger, at det reducerer hans stress og forbedrer hans mentale sundhed.

Tony vendte sig til naturisme - hvor en person nyder at være nøgen for at komme mere i kontakt med den naturlige verden - i en alder af 18 efter at han i en periode havde nøgenbadet. Nu benytter Tony, fra Alton, Hampshire, enhver lejlighed til at skille sig af med tøjet, når vejret er varmt nok, men mener, at naturisme har et dårligt ry, fordi det bliver misforstået.

Naturisme er frihed

Han er gift med en anden naturist og leder et naturistsamfund i et forsøg på at oplyse folk om, hvad det egentlig vil sige at være "nudie".

Tony Graham er formand for Naturist Action Group og sagde:

"Med ét ord er naturisme frihed. Det er en fornuftig flugt fra hverdagens pres. Det er bare følelsen af ​​at være alene eller sammen med venner blandt græsset, hækkene og træerne - en tilstand af tilfredshed, når du føler, at du gør noget godt for din krop."

Han vil gerne adskille sex og naturisme:

"Det føles bare bedre for mig at være nøgen - men folk går ud fra, at der er et seksuelt element. Nogle mennesker tror, ​​vi er en kult af rablende sexfreaks eller en slags hemmeligt selskab. Eller nogle mennesker tror, ​​vi er perverse eller sindssyge - men vi er bare normale mennesker, der tilfældigvis kan lide at solbade og svømme nøgen." siger han og fortsætter: "Vi er naturligt fredelige og fremmer kropspositivitet, og uanset hvordan du ser ud, vil du blive accepteret."

Foretrak livet uden speedos

Tony opdagede, at han kunne lide naturisme, mens han var ude at svømme med en gruppe venner som teenager - og opdagede, at han kunne gå hurtigere uden sine Speedos på.

Derefter huskede han "at komme op af vandet og ligge i sandet og sole, hvilket han især nød. Han sagde:

"Der var ingen seksuel spænding, jeg følte bare, det var et fantastisk sted og bedre at være nøgen."

Tony indså, at han var naturist, hvilket betyder, at han nyder den forbindelse, han føler til elementerne, når han er nøgen. Men han sagde i modsætning til hvad nogle mennesker tror, ​​at han ikke er nøgen hele tiden - kun når det er varmt og solrigt.

"Langt de fleste naturister bærer tøj indenfor, og normalt også udenfor, hvis det er koldt. Det er ikke kun solen, det er varmen - mange naturister ser frem til varmt solskinsvejr for at tage et sted hen og klæde sig af." fortæller Tony

Vi er ikke sexfreaks

Gruppen er dannet af fortalere, der deler de samme synspunkter - og mødes sammen som venner, personligt eller virtuelt.

Han sagde: "Det er lidt ligesom at være til tennis, eller bueskydning eller golf eller madlavningsklubber. Du går ud og møder nye venner, ligesom mange påklædte mennesker også møder nye venner. At gå ud og socialisere er, hvad naturister gør, hovedsageligt nøgne - vi mødes hjemme hos folk eller går til naturistklubber. Og vi har BBQ's, hvor alle har noget med."

Gruppen vil gerne sprede en mere tolerant holdning til ikke-seksuel og ikke-invasiv nøgenhed. Han sagde, at det skyldes, at nudister ofte er får et uretfærdig prædikat - med folk, der forveksler dem med en sexdrevet gruppe.

Tony sagde: "Hvis du taler med en ægte naturist verden over, vil de alle fortælle dig det samme. Det handler ikke om sex. Vi er ikke en kult af rablende sexfreaks, vi er bare normale fredelige mennesker, der kan lide at tage tøjet af."