Madforgiftning er ikke usædvanlige. De fleste af disse forgiftninger ender dog bare med lidt problemer med maven. Inden for få timer, højst dage, vil kroppen håndtere den forgiftning, som maden har forårsaget. Den studerende, der blev kaldt AJ, begik dog en fatal fejl, da han begyndte at føle sig syg.
Det endte med, at hans liv ikke stod til at redde. Hele situationen foregik i Bruxelles i Belgien.
AJ spiste ofte pasta, og han plejede at forberede sin mad om søndagen, så havde han til hele ugen. På den skæbnesvangre dag varmede han en portion spaghetti, der var fem dage gammel, op i mikrobølgeovnen. Det var der ikke noget usædvanligt i. Men bøtten med mad, havde stået ved stuetemperatur i to dage
Da AJ boede på kollegium, havde en bofælle stillet bøtten med mad tilbage ind i køleskabet, så AJ troede, at alt var godt. I alt stod maden således i fem dage inden AJ smed den i mikrobølgeovnen.
Efter at have spist gik han til sport, men inden for en halv time var han tilbage på sit værelse på grund af voldsomme mavesmerter. Herefter kastede han op og fik diarré.
Han vidste, at det måtte komme fra pastaen, og troede, at han ville blive bedre på kort tid. Han gik i seng, men inden tog han nogle aspiriner, som han troede ville hjælpe. Det var dog en fatal fejl.
Om morgenen fandt hans værelseskammerat ham på gulvet på badeværelset.
Bofællen ringede straks efter en ambulance, men AJ døde få timer senere på hospitalet. Hans lever svigtede. Efter en obduktion viste det sig, at Jay var blevet forgiftet af bakterien Bacillus cereus. Bakterien er ansvarligt for mange madforgiftninger, men det forårsager normalt kun maveproblemer.
AJ havde nok fået det bedre igen efter et par timer, hvis han ikke havde taget en mavemedicin indeholdende acetylsalicylsyre, som i bund og grund er aspirin.
Aspirin er kendt for at kunne forårsage leversvigt hos børn. AJ lever blev stresset af aspirinen, og disse faktorer startede en kædereaktion, der til sidst førte til Jays leversvigt, nyresvigt, hævelse af hjernen og i sidste ende AJs død.