150 kilo tung kvinde halverer sin vægt: Men det er ikke hendes eneste forandring

Udland

14/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Det hele begyndte med en alvorlig lungebetændelse.

Emma Hooker (25) fra USA blev indlagt på hospitalet i oktober 2012 og lå på intensivafdelingen. Efter flere hårde år vejede den engang slanke kvinde 150 kilo. Hun bar denne vægt rundt med sig i årevis.

Så erklærede hun krig mod kiloene, som Daily Mail lige nu fortæller.

"Jeg fik diagnosticeret en autoimmun sygdom kaldet vaskulitis, der førte til alvorlige blødninger i mine nyrer og lunger. Jeg blev behandlet med stærk medicin og kemoterapi. På tre år tog jeg 150 pund (cirka 68 kilo) på," skriver den 25-årige på sin hjemmeside.

I otte år forsøgte hun gang på gang at tabe sig. Men hver gang gik det galt.

Det livsændrende uheld

I september 2020 skete der en anden skelsættende begivenhed i Hookers liv: Hun brækkede sin fod.

"Jeg var for tung til at stå oprejst på krykker. Så besluttede jeg til sidst, at det var nok," siger Hooker.

Hundredtusinder følger nu Emma Hooker på Instagram og TikTok.

Først begyndte den unge kvinde med små daglige træningssessioner i sin kælder og reducerede også størrelsen på sine måltider.

Hun ignorerede sin læges råd om at prøve en maveskindsoperation og satte i stedet sin fulde tillid til motion og færre kalorier.

I mellemtiden har den 25-årige ikke kun halveret sin vægt, hun er også blevet bokser og deltager endda i konkurrencer.

"Dette er mit drømmeliv. Jeg oplever hvert eventyr, som jeg ikke kunne opleve, da jeg vejede 330 pund (cirka 150 kilo). Jeg gør det for den gamle Emma, der aldrig troede, der ville være en vej ud. Jeg nyder friheden, som blev nægtet mig, da jeg var på mit tungeste," siger Hooker på sin hjemmeside.

I mellemtiden følger hundredtusinder brugere hende på TikTok og Instagram. Emma Hooker tilbyder også online fitness coaching til ligesindede. Følgere, der ønsker at tage del i hendes livsændrende rejse, kan nu drage fordel af Emma Hookers online fitnesscoaching.

Ikke den eneste forvandling

Hendes historie er blevet en inspiration for mange, der kæmper med vægtproblemer eller sundhedsudfordringer. Hendes beslutsomhed og ihærdighed viser, at med dedikation og viljestyrke kan man overvinde selv de mest udfordrende situationer.

Emma Hooker har ikke kun transformeret sin krop, men også sit liv og sin karriere. Fra at kæmpe med alvorlige helbredsproblemer til at blive en succesfuld bokser og fitnesscoach har hun vist, at det er muligt at ændre sit livsforløb, når man sætter sit sind på det.

Hun fortsætter med at motivere og inspirere andre til at følge i hendes fodspor, og hendes historie tjener som en påmindelse om, at intet er umuligt, når man arbejder målrettet mod sine mål.

Emma Hookers rejse fra at være en 150-kilos kvinde til at blive en sund og aktiv bokser er et skinnende eksempel på, hvad vedholdenhed og beslutsomhed kan opnå.