15.000 kroner i bøde - elsket ferieparadis indfører nyt forbud

Udland

28/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan hurtigt gå hen at blive en langt dyrere ferie end beregnet.

Hvis du ikke elsker noget mere end at tage på ferie, forkæle dig selv med nogle toldfri cigaretter og læne dig tilbage på stranden med en cocktail i hånden og cigaret i den anden, så skal du passe på, hvilken strand du næste gang besøger i Spanien.

Tidligere i år indførte Spanien et rygeforbud på 28 populære strande på tværs af De Baleariske Øer.

De 28 'røgfrie zoner' omfatter strande på Mallorca, Menorca og Ibiza.

På Mallorca er de strande, hvor du ikke længere må tage et sug: Sant Joan, Sa Platgeta, Santa Ponsa, Cala Estància og Cala Sant Vicenç.

På Menorca, hvis du har lyst til ikke at hoste på andres dampe, kan du besøge Binissafúller eller Platja Gran.

Og på Ibiza bør du lade dine cigaretter ligge i bunden af ​​tasken, hvis du besøger Playa de Santa Eulalia del Río og Playa de Talamanca.

Den seneste strand, der er blevet annonceret som en 'røgfri zone' i Spanien, er Caló des Moro i San Antonio, Ibiza.

Kan give 15.000 kroner i bøde

San Antonios byråd ønsker ikke kun at forbedre sundheden for lokalbefolkningen og dem, der er på ferie, men de er også trætte af at se cigaretskod strammet over hele sandet.

Hvis rygeforbuddet i Caló des Moro går godt, håber kommunen også at udvide det til flere strande i San Antonio.

Hvis du bliver taget i at ryge en cigaret, får du muligvis ikke en bøde, da det er op til hvert enkelt område og råd i landet, om de ønsker at håndhæve den nye lov, der blev vedtaget i Spanien sidste år, og som giver dem beføjelse til at uddele straffen. .

Men det er nok bedst ikke at risikere det, med bøder på op til €2.000 (cirka 15.000 kroner) – så hvorfor ikke give dine stakkels lunger en pause i en uge eller to?

En talsmand for ministeriet for sundhed og forbrug sagde ifølge Daily Record: "Målet med kampagnen er at skabe et netværk af sunde strande, der forstår Balearernes kyst som et legende rum for at nyde udendørs aktiviteter, der beriger sundhed for de mennesker, der kommer, fremme røgfrie rum."

"I dag er tobaksbrug en af ​​de førende årsager til forebyggelig sygdom og død på verdensplan. Eksponering for røg fra tobaksprodukter har vist sig at forårsage sundhedsproblemer svarende til dem, der forårsages af tobaksbrug."