Se den nemme guide: Sådan sletter du din søgehistorik permanent

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Mange tror, at de ved hvordan man sletter søgehistorikken, men de gør det forkert.

De fleste af os tror, at det er nok at slette din browserhistorik, men det er ikke rigtigt. Hvis din historik ikke slettes fuldstændigt, vil Google indsamle alle dine personlige oplysninger Selv hvis du sletter din browserhistorik, eksisterer den stadig.

Det skriver Senest

Hvis du ikke er okay med dette, skal du følge nogle trin for at beskytte dine personlige data.

Sådan gør du på Youtube

Når du har YouTube åben, skal du trykke og holde på historikikonet ved siden af eventuelle foreslåede søgeresultater. I den pop-op, der følger, skal du blot trykke på "Fjern".

Du kan også ændre dine indstillinger på YouTube, hvis du ønsker at stoppe den med at gemme alt relateret til, hvad du har søgt på nettet.

Vælg Indstillinger > Administrer hele din historik ved at trykke på dit profilbillede. Når du ser muligheden for at gemme din historik på YouTube, skal du blot fjerne markeringen i "Inkluder dine søgninger på YouTube".

Historikken i google

For at slette historikken permanent skal du åbne Google, trykke på dit profilbillede. Herefter skal du klikke på "Administrer din Google-konto". Når du er inde, skal du søge efter "Min aktivitet" i søgefeltet øverst, hvilket også kan findes i fanen "Data og privatliv".

Når det er fundet, skal du blot vælge hvilke specifikke tidsperioder for søgninger, du ønsker at slette, og klikke på "Slet" og derefter "Slet tilpasset interval".

Internetbrugere kan også redigere deres indstillinger, så deres søgehistorik automatisk slettes.

For at gøre dette, skal du vende tilbage til søgefeltet øverst på siden, hvor du skal søge efter "Aktivitetskort for web og apps" og klik på "Automatisk sletning (Slå til)".

"Hvis du sletter din søgehistorik, der er gemt på din Google-konto, kan du ikke gendanne den", advarer Google sine brugere på et supportforum.