Overraskende syndere er måske årsagen: Tjek dette, hvis dit internet er langsomt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Mange sætter deres routere steder, hvor det er direkte skadeligt at sætte, bl.a. under sengen, men nye undersøgelser peger på to hidtil undervurderede skurke

En advarsel er blevet udstedt, efter at eksperter afslørede, at det at hænge adskillige store spejle og have dårlige internetrouterplaceringer kunne være skyld i dine konstante Wi-Fi-problemer.

Det skriver LADBible.

WiFi-vampyrer

For mange tilsluttede enheder, overforbrug og at skjule din router i skabe kan alt sammen svække din Wi-Fi-forbindelse og gøre adgang til internettet til en opgave.

Men vidste du, at dine store vægspejle faktisk kunne være hovedsynderen, når det kommer til din træge internetforbindelse?

Ifølge Virgin Media O2 påvirker spejle Wi-Fi-forbindelsen, da de består af et tyndt lag metal.

Desuden udtaler Entrepreneur, at spejle er 'Wi-Fi-vampyrer' og hævder, at de 'kan skære [Wi-Fi]-styrken op til 50 procent, fordi de reflekterer signalet tilbage'.

Så hvis du har placeret din WiFi-router ved siden af et stort spejl, kan du opleve, at dine onlinehastigheder er langsomme, og dine enheder har svært ved at oprette forbindelse til internettet.

Mange placerer router helt forkert

Gareth Lister, Director of Connectivity hos Virgin Media O2, tilføjede: "Bredbånd er en væsentlig del af hverdagen.

"Uanset om du arbejder hjemmefra, laver en onlinebutik eller holder øje med den serie, der skal ses, er forbindelsen i hjertet af det hele.

"Alligevel er det at være bevidst om, hvor du skal placere din router, noget, der ofte bliver overset."

Spejlafsløringen kommer efter, at 2.000 voksne er blevet spurgt af udbyderen og spurgt, hvor det bedste sted at være vært for en internetrouter var.

Mange af de adspurgte voksne opdagede, at deres nuværende routerplacering er direkte relateret til de dårlige streaminghastigheder, de havde lidt under.

TV-signaler kan også spille en rolle

Svimlende 41 procent af de adspurgte voksne sagde, at de satte deres internetrouter ved siden af eller bagved deres tv.

Det betyder, at mange onlinebrugere vil have langsomme downloadhastigheder på grund af forskellige frekvenser, der forstyrrer deres Wi-Fi-signal.

"De fleste af os placerer vores Wi-Fi-routere ved siden af ... smart-tv'er, og det får alle disse forskellige signaler til at interferere med hinanden og i sidste ende resultere i, at signalet falder," sagde Aseem Kishore, grundlægger af Help Desk Geek.

Virgin Media O2-undersøgelsen viste også, at 12 procent af voksne efterlod deres internetrouter på gulvet, mens 6 procent havde en tendens til at gemme deres ude af syne under sengen.

Det, du kan tage fra disse resultater, er, at du bør placere din Wi-Fi-hub, hvor du bruger den mest - som dit hjemmekontor, soveværelse eller stue.

Det anbefales også, at routere holdes mindst en meter væk fra store spejle, så de ikke forstyrrer dine Netflix-visninger eller spillesessioner sent om aftenen.