Har du en telefon af dette mærke? Så bør du finde en ny hurtigst muligt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den udgør simpelthen er sikkerhedsrisiko for hele EU, lyder advarslen.

Tag lige et kig på din telefon. Hvilket mærke går du rundt med i lommen eller tasken?

Der er god chance for, at det er en iPhone eller en Samsung, men der er også en del danskere, der går rundt med en telefon fra den kinesiske producent Huawei.

De telefoner vandt stor popularitet grundet deres høje ydeevne kombineret med en lav pris, men du bør måske kigge dig om efter en ny.

Eller faktisk er det ikke kun måske. Det BØR du gøre!

EU-kommissionen har nemlig kategoriseret producenten Huawei som en sikkerhedsrisiko for EU, og derfor opfordrer kommissionen nu medlemslandene til at udelukke selskabet fra de nationale mobilnetværl.

Det skriver Ritzau.

Sådan påvirker det dig

Thierry Breton, EU's kommissær for det indre marked, udtaler under et pressemøde i Bruxelles for nogle måneder siden:

“Vi kan ikke risikere, at vi opretholder afgørende afhængighedsforhold, som kan blive et våben mod vores egne interesser. Det ville være en for kritisk sårbarhed og en for alvorlig risiko for vores fælles sikkerhed.”

Samtidig meddelte EU-kommissionen, at den ikke længere vil benytte tjenester, der er afhængige af Huawei og et andet kinesisk selskab ved navn ZTE.

Dette placerer brugere af Huawei-telefoner i en vanskelig situation, da de muligvis vil opleve begrænsninger eller endda tab af adgang til vitale tjenester.

Hvis medlemslandene vælger at følge kommissionens anbefalinger, kan Huawei-brugere opleve begrænsninger på softwareopdateringer, adgang til mobilnetværket samt adgang til apps og tjenester generelt.

Ifølge EU-kommissionen har 24 ud af de 27 medlemslande allerede vedtaget regler, der tillader dem at pålægge restriktioner på tech-giganter som Huawei og ZTE.

Dog har kun ti lande indtil videre benyttet sig af disse regler.