Er lyden på Netflix dårlig? Så skal du måske ændre denne indstilling

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Har du svært ved at høre hvad folk siger for baggrundsmusikken? Så er du ikke den eneste.

Har du nogensinde set Netflix og følt, at du ikke rigtig kan høre, hvad karaktererne siger, fordi baggrundslyden er for høj? Det viser sig, at dette er et irriterende, men almindeligt problem - og du behøver ikke bare affinde dig med det.

Det skriver Mirror

PC-teknologientusiast og indholds-skaberen Matty McTech delte for nylig hacket, der løser problemet, og folk siger, at det er "livsændrende".

Handler om surround sound

I videoen, som blev uploadet til hans TikTok-konto @setupspwan, sagde han:

"Jeg var i dag år gammel, da jeg fandt ud af dette. Hvis du har set Netflix, og du kæmper for at høre stille stemmer over baggrundsmusikken og lydeffekterne, kan det være, fordi Netflix tror, ​​du har surround sound."

Hvis du ikke har surround sound, skal du bare ændre indstillingerne til den rigtige, og det kunne ikke være mere enkelt.

Matty viste, hvordan du simpelthen skal sætte den video, du ser, på pause, og gå ned til bunden, hvor du kan se det sprog, du ser på.

Ændre lydindstillingen

I bunden vil der være en knap, hvor der står "Andet", og her vil du se den standardlyd, der er valgt.

Hvis der står "English [Original] (5.1)", eller et hvilket som helst andet sprog efterfulgt af "5.1", er det "fordi Netflix tror, ​​du har fem højttalere og en subwoofer," forklarede Matty.

Han fortsatte: "Så hvis du ikke [har surround sound], skal du vælge "English [original]. Og nu er baggrundsmusikken lidt mere stille, og jeg kan høre ham tale."

Det virker

I den samme video delte Matty også en smart hjemmeside kaldet Netflix-codes.com, som vil afsløre hemmelige Netflix-kategorikoder, der ikke vises på den sædvanlige hjemmeside eller app, såsom "satires" eller "Kult-gyserfilm".

Du skal blot tage koderne og indtaste dem i søgefunktionen, og den vil vise alle tv-shows eller film fra den kategori.

Videoen er blevet set mere end 4,4 millioner gange, og har modtaget tusindvis af kommentarer, hvor en person sagde: "HVA?!?! dette er livsændrende."

En anden tilføjede: "TUSIND TAK!!!.... Jeg hadede lydproblemet,"

og en tredje tilføjede blot: "Det virkede!"