Er din telefon blevet hacket? Disse tegn skal du være opmærksom på

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Skrevet af Vimal N.

Er din telefon i fare? Vær på udkig efter disse tegn på, at den kan være blevet hacket!

Sikkerhedseksperter har afsløret tegn, der antyder, at din telefon muligvis er inficeret med farlig virus. Cyberkriminelle bliver stadig mere sofistikerede, og hackereangreb kan være svære at opdage. Hvis du ikke bemærker, at din iPhone eller Android er blevet kompromitteret, kan du være i alvorlig fare. Hackere kan bruge malware til at stjæle dine oplysninger og sælge dem eller snyde dig, og nogle sofistikerede angreb kan tømme din bankkonto fuldstændigt.

Mystiske fremtrædener

En af advarselstegnene, du bør være opmærksom på, er ethvert udgående opkald i din log, som du ikke foretog. Men alt, der vises på din telefon, som ikke virker bekendt, er grund til bekymring. Ifølge Natalie Maxfield, direktør for forbrugermarkedsføring hos McAfee, er "en potentiel tydelig indikation på, at din telefon er blevet hacket, fremkomsten af nye apps, som du ikke har downloadet." Desuden, hvis du ser opkald i din telefonliste, som du ikke foretog, er det også et advarselssignal.

Popup-panik

Du bør også være opmærksom på pop-ups, der pludselig vises på din telefon. Hvis du ser flere pop-up-annoncer end normalt eller ser dem for første gang, kan det være et tegn på, at din telefon er blevet ramt af adware. Pop-ups kan ikke kun være irriterende, de kan også være farlige. De kan for eksempel omdirigere dig til farlige websteder, der stjæler dine oplysninger eller penge, eller installere malware på din enhed.

Datakatastrofe

Det er også et advarselssignal, hvis du løber tør for data, men ikke kan forklare hvorfor. Du kan endda bemærke ukendte gebyrer på din telefonregning. Natalie betegner dette som "et stort rødt flag" og advarer om, at det kan være et tegn på, at en hacker har kapret din telefon og bruger den til at overføre data, foretage køb, sende beskeder eller foretage opkald via din telefon.

Mistænkelig aktivitet

Endelig skal du være opmærksom på problemer med nogen af dine online-konti. Hvis nogen har hacket din telefon, kan de muligvis stjæle dine loginoplysninger til dine konti. Så hvis du bemærker mistænkelige ændringer på flere konti, kan det være, at din enhed er blevet kompromitteret. Hvis du tror, din telefon er hacket, bør du overveje at slette eventuelle nyligt downloadede apps, der virker mistænkelige. Og hvis du ikke kan få problemerne til at stoppe, så prøv at slette alt på din telefon. Sørg for at ændre dine kontoadgangskoder på en anden enhed, som du mener er sikker.

Kilde: The Sun