DSB med kæmpe nyhed: Derfor skal du opdatere appen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Så gør det ikke længere noget, at man glemmer Rejsekortet!

DSB lancerede i går, mandag, en helt ny funktion i DSB appen.

Med et enkelt swipe til højre kan kunderne fremover ”checke ind” i toget. Appen tjekker dem selv ud, når rejsen slutter, medmindre kunderne vælger at gøre det selv.

Med den nye funktion betaler man sin rejse via det tilknyttede betalingskort ved ”Check ud”. Der er ingen forudbetaling og prisen er den samme som på det velkendte rejsekort. Løsningen er primært skabt til togrejsende, men virker også til rejser med bus, letbane og metro.

”Med ”Check ind” gør vi det lettere at være kunde i toget, og vi giver vores kunder mulighed for at samle alle deres billetter og rejser i én app,” siger Jens Visholm, der er kommerciel direktør i DSB.

Testet af 700.000 kunder

Den nye Check ind-funktionalitet er en videreudvikling af DSB-appen, som i dag står for 77 procent. DSB’s digitale salg – uanset om det fx er Orange-billetter, pladsbilletter eller et pendlerkort.

Funktionen er siden januar sidste år blevet testet i et panel blandt de cirka 700.000 medlemmer af fordelsprogrammet DSB Plus. Her har mere end 10.000 kunder allerede gennemført cirka 200.000 rejser ved at ”checke ind” på mobilen og også undervejs skiftet transportmiddel på tværs af tog og fx bus, metro eller letbane.

Tilbagemeldingerne fra de mange rejser, der er foretaget i Check ind-løsningen er gode. Der er taget godt imod muligheden for at afregne undervejs efter rejsens længde, og nu kan alle altså stige på den nye løsning i DSB appen.

”Det har været vigtigt for os at have kundernes erfaringer med i udviklingen af ”Check ind”, så den er enkel at bruge. Vi vil fortsat arbejde med at udvikle vores app, og vi stræber efter, at det skal være så nemt og bekvemt som muligt at være kunde, når man er på farten,” siger Jens Visholm.

Brug af ”Check ind” giver også mulighed for at samle point på togrejsen og veksle til køb i en af DSB’s mange 7-Eleven butikker.
Læs mere om DSB’s Check ind i DSB appen her

Sådan får du ”Check ind” i DSB-appen

  • DSB appen kan downloades, der hvor du ellers finder dine apps - i App Store og Android Market.

  • Har du allerede DSB appen, skal du logge ind på din DSB-profil eller oprette en profil, herefter tryk på ”Kom godt i gang” under Check ind på startsiden. Her begynder en guide til at komme i gang, hvor der bl.a. er en kort videoguide.

Fakta

  • Når du åbner Check ind funktionen i DSB appen, så søger appen efter den nærmeste togstation, metrostation, bus- eller letbanestoppested, så du kan vælge den strækning eller linje, rejsen foregår ved. Når du tjekker ud, så stopper appen med at følge dig.

  • Hvis du skifter strækning eller transportmiddel, skal du blot checke ind på ny i appen.

  • Prisen svarer til den samme som for et personligt rejsekort, hvis du er ung mellem 18 og 25 år, voksen eller pensionist over 67 år. Du får også tidsrabat, når du rejser uden for myldretiden, og optjener mængderabat, hvis du rejser vest for Storebælt.

  • Du optjener automatisk point i DSB Plus, når du rejser med tog.