Apple med officiel advarsel mod velkendt råd til at redde telefonen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Liam T.

Faktisk kan det gøre hele situationen meget værre

Vand i din telefon kan forårsage alle mulige problemer, lige fra slørede billeder, hvis fugten er fanget i kameralinsen, dæmpet eller ingen lyd, manglende evne til at oplade eller – i værste fald – fuldstændig mangel på funktionalitet.

Og hvis du nogensinde har været så uheldig at tabe din iPhone i vand, har du måske troet, at den bedste ting at gøre var at putte den i en skål med ukogte ris for at hjælpe den med at tørre.

Apple advarer dog på det kraftigste mod dette og siger, at det kan gøre mere skade end gavn at lægge din telefon i ris.

Har en sikkerhedsfunktion

Hvis din telefon bliver våd, kan din iPhone finde på at vise en væskedetektionsalarm på skærmen, hvilket betyder, at telefonen har registreret væske i Lightning-, USB-C-stikket eller i selve kablet eller tilbehøret.

For at beskytte din telefon mod beskadigelse kan du ikke bruge tilbehøret eller oplade telefonen, før det hele er tørt igen.

På Apples hjemmeside skriver de: "Hvis du oplader din iPhone, mens Lightning- eller USB-C-stikket er vådt, kan stifterne på stikket eller kablet korrodere og forårsage permanent skade eller holde op med at fungere, hvilket forårsager forbindelsesproblemer til din iPhone eller tilbehøret.”

Ris kan gøre det hele værre

Så hvad skal du gøre? For det første skal du modstå trangen til at tage en pose ris frem fra dit skab, da Apple siger, at det kan gøre situationen værre.

"Lad være med at lægge din iPhone i en skål fyldt med ris," skriver Apple på deres hjemmeside. "Hvis du gør det, kan små rispartikler beskadige din iPhone."

Apple fortæller også kunder, at de ikke skal forsøge at tørre deres iPhones ved hjælp af en ekstern varmekilde eller med trykluft. De advarer også mod at indsætte et fremmedlegeme, såsom en vatpind eller en serviet, i stikket.

Det skal du gøre i stedet

I stedet anbefaler Apple, at du forsigtigt banker din iPhone mod din hånd med stikket nedad for at fjerne overskydende væske.

Du bør derefter efterlade din iPhone et tørt sted med en smule gennemtræk i mindst en halv time, før du prøver at bruge opladeren eller tilslutte tilbehør.

Hvis den samme advarsel blinker, skal du igen placere din iPhone på et tørt sted med lidt gennemtræk. Apple påpeger, at det kan tage op til 24 timer for din telefon at tørre helt op.

Hvis du følger ovenstående råd, bør din iPhone tørre, og den normale funktionalitet bør snart vende tilbage.

Kilde: LadBible