Apple advarer iPhone-ejere: Tjek din telefon nu!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Få det hellere gjort hurtigst muligt.

Det er kun tre måneder siden, at Apple lancerede iOS 17 til iPhones, men virksomheden har allerede udgivet flere nye sikkerhedsopdateringer, for at holde potentielle problemer i skak.

Apple har derfor allerede nu udsendt iOS 17.1.2, der sigter mod at tackle frygtede nuldagstrusler (sikkerhedstrusler, der er bekræftet aktive), der sætter dine personlige data i fare. 

iOS 17.1.2 er en tilgængelig opdatering til alle iPhones udgivet i 2018 eller derefter, som går tilbage til iPhone XS og iPhone XR.

For at få opdateringen skal du gå til Indstillinger og derefter trykke på Generelt.

Derpå vælger du softwareopdatering for at finde det sikkerhedsskabende download.

Ny app i godteposen

iPhone-brugere har ventet tålmodigt på iOS 17.2, da denne introducerer den nye Apple Journal-app. Appen giver folk mulighed for at føre en digital dagbog med dagbogsoptegnelser, fotos, lokationsmærker med mere.

Mindre opdateringer, som f.eks. iOS 17.1.2 er som regel også væsentlige for at sikre sig mod ondsindede onlinetrusler. 

Ifølge Apples udgivelsesbemærkninger løser opdateringen to potentielle problemer med WebKit, systemet via hvilket apps kan vise websider i selve apps. Apple beskriver en truslen:

"Behandling af webindhold kan afsløre følsomme oplysninger. Apple er bekendt med en rapport om, at dette problem kan være blevet udnyttet mod versioner af iOS før iOS 16.7.1." 

"Disse seneste OS-opdateringer, som adresserer fejl i Apples WebKit viser, at angribere fortsætter med at fokusere på at udnytte rammerne, der downloader og præsenterer webbaseret indhold," sagde Michael Covington, VP of Strategy hos Jamf. 

Eksperten oplyser: "Selvom disse lapninger bekræfter, at Apple-enheder ikke er immune over for cybertrusler, hjælper patching-processen med at reducere angrebsmulighederne. Nu hvor patchene er udstedt, er det op til brugere og organisationer, der bruger Apple-enheder til at få opdateret deres enheder så hurtigt som muligt. Således at alle kritiske enheder ikke længere er sårbare." 

Kilde: Express