Advarer Gmail og YouTube brugere: Din konto kan være i fare

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Selv en to-trins-godkendelse er ikke nok.

Selvom du har taget forholdsregler for at sikre din konto på Gmail og YouTube, kan det stadigvæk ikke være tilstrækkeligt.

Det skriver Mere Mobil

Mange tror at deres kodeord til Gmail og YouTube er sikkert, og måske har du har endda aktiveret to-trins-godkendelse for at styrke sikkerheden på din konto yderligere. Men desværre er det ikke altid nok.

Ikke sikkert nok

Ifølge Forbes henvender desperate brugere af Gmail og YouTube sig til uofficielle Google-supportfora, når deres konti er blevet kompromitteret af hackere.

Dette sker selv for konti, der er beskyttet af både et kodeord og to-faktor-godkendelse, hvilket normalt betragtes som en effektiv og sikker metode til at forbedre kontoens sikkerhed markant.

Når hackere får adgang til en konto, deaktiverer de to-faktor-godkendelsen og ændrer kodeordet. Dette betyder, at den retmæssige ejer ikke længere kan få adgang til Gmail, YouTube, Google Fotos og alle de andre tjenester, som Google tilbyder.

Brugeren kan gendannes

For brugere, hvis konti allerede er blevet hacket, og hvor adgangen er blevet ændret, er alt dog ikke nødvendigvis tabt, ifølge Google.

En talsperson fra Google udtaler over for Forbes: "Vores automatiske gendannelsesproces for konti giver brugeren mulighed for at bruge deres oprindelige gendannelsesfaktorer i op til syv dage efter ændringen," men dette kræver, at brugeren har konfigureret disse forud for hændelsen.

Når det handler om generel kontosikkerhed, opfordrer Google brugerne til at sikre, at deres konto er konfigureret til gendannelse.

"Til yderligere beskyttelse opfordrer vi fortsat brugerne til at benytte sikkerhedsværktøjer såsom adgangskoder og Googles sikkerhedstjek," uddyber talspersonen.

Sådan opdatere du dine oplysninger

Du kan se og opdatere dine sikkerhedsoplysninger for Gmail samt alle Googles tjenester på myaccount.google.com.

Det er vigtigt at huske på, at selvom du har taget skridt til at beskytte din konto, er det fortsat nødvendigt at være opmærksom og løbende opdatere dine sikkerhedsforanstaltninger for at forblive beskyttet mod nye trusler og sikkerhedsbrud.