Advarer efter MobilePay-ændring: "Det kan være livstruende farligt"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvad synes du om ændringerne?

Det er ikke gået nogens næse forbi, at MobilePay har introduceret en række nye funktioner.

De har blandt andet indført muligheden for at chatte med personer, man overfører penge til. Derudover har de også gjort, så brugerne ikke længere kan skjule sig bag et falsk navn.

Opdateringen, der også inkluderer et nyt udseende til appen, har modtaget blandede reaktioner fra offentligheden.

Det skriver B.T..

Kan være livsfarligt

Noget af det, der både er blevet kritiseret og rost i forbindelse med opdateringen, er, at personer, der lever under navne- og adressebeskyttelse, ikke længere kan skjule sit fulde navn.

Den bekymring understreges af Mette Marie Yde, der er direktør hos Danner, som er en organisation, der arbejder for at beskytte kvinder mod vold.

Hun påpeger, at det for nogle kan være direkte livsfarligt, at ens fulde navn nu er synligt i appen:

"For nogen, der lever under navnebeskyttelse, kan det være livstruende farligt, at det fulde navn fremgår", siger hun til B.T.

På trods af disse bekymringer, fremhæver Mette Marie Yde også de positive aspekter ved opdateringen.

Blandt andet mener hun, at det nu er positivt, at man får dokumentation fra en, man for eksempel har et tilhold mod, kontakter en via MobilePay.

Derudover mener hun også, det er meget positivt, at man nu kan blokere andre brugere med det samme.

Hold igen med deling af nummer

Anette Bøje, der er landechef for MobilePay i Danmark, forklarer til B.T., at man fra selskabet side nøje har overvejet for og imod ved at indføre tvungen brug af ens fulde navn.

I sidste ende valgte man at gå med beslutningen om at vise det fulde juridiske navn er truffet for at øge transparens og bekæmpe svindel.

Hun anbefaler dog, at brugerne af appen er selektive med, hvem de deler deres telefonnummer med, hvis de er bekymrede for deres privatliv.